Desperate bloggere!

mai 24, 2009


Twingly er en fin ting. Man kan via den tjenesten sørge for å koble en blogg-post til en artikkel i f.eks Dagbladet eller VG, og få bloggen sin listet opp som relevant for artikkelen.

Men dette systemet missbrukes av bloggere desperate etter mest mulig oppmerksomhet. Jeg klikket meg nettopp inn på en artikkel om FrPs forslag til ny skolepolitikk. Artikkelen er skrevet for under fem timer siden, det er åtte bloggere som har linket til den, og den yngste bloggen er skrevet for 11 timer siden! Ingen av bloggene har noen som helst relevanse til artikkelen, utover at de handler om FrP!

Greit at man har noe å si (noen har strengt tatt ikke noe å si heller, bare tull og fjas) og vil ha oppmerksomhet. Men litt mindre desperasjon og litt mer selvkritikk og ærlighet hadde vært på sin plass.

For å si noe om temaet, så er det spennende forslag, men ett som er vanskelig å forholde seg til siden det snur så opp ned på hva vi er vant med. at dette er uvant kan man se av debatten som følger artikkelen. Posten på topp er tydeligvis fra en rimelig forvirret person:

FRP sier her at de ønsker at foreldrene skal ha mer makt på skolen, blant annet over ansettelse og sparking av lærere. Jeg har vanskelig for å se hvordan det skal hjelpe skolen. Foreldre er som oftest irrasjonelle når det kommer til egne barn og i ekstreme tilfeller. Som vi så for ikke så lenge siden hvor en mann ønsket å knuse en lærers kneskåler på grunn av en irettesettelse av hans barn. Det en slik ordning kan føre med seg er en gjeng med foreldre som er irritert over deres egne elevers udugelighet på skolen og ender opp med å få lærere sparket over at deres egne barn får dårlige karakterer.

Wow!

Her høres det ut som om vedkommende tror at all makt vil havne på enkeltpersoner eller en liten gruppe mennesker som kan gjøre hva de vil helt uten innblanding eller konsekvenser eller regler å forholde seg til. Er det sånn det fungerer i dag i stortinget, for eksempel? Kan Stoltenberg få med seg en liten gjeng og vedta å fengsle naboen? Selvsagt ikke.

Og tiltroen til private personer virker særdeles laber. Hvorfor skulle et foreldreutvalg ansatt av foreldre bestå av så mye mer ustabile og rare mennesker enn de som skolen og kommunen har ansatt? Merkelig.

På den annen side, når posten ovenfor faktisk har fått hele 383 anbefalinger i skrivende stund, så kan man kanskje lure på om det ikke allikevel er noe i det. For vurderingsevnen til folk synes rimelig laber.

Kanskje det er noe i Winstons Churchills berømte sitat:

The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter.

Selv synes jeg som sagt det er et spennende forslag det er vanskelig å forholde seg til på stående fot (sittende rumpe), men det er et forsalg det er verdt å tenke over.

Reklamer

4 Responses to “Desperate bloggere!”

 1. mitzimarie Says:

  Alt for oppmerksomhet, vet du.

 2. Anonym Says:

  Siv jensen og sandberg? jeg lurer på hva sandberg får av siv jensen. Han virker veldig aktiv om siv jensens tanke gang. Ikke normalt tanke om frp, dette er en parti som vil snu alle type regler på 123. Siv jensen tror jeg helt ærlig trenger en sykolog.

 3. Tor Amundsen Says:

  Gjør oppmerksom på at pedagogikk er et fag. Som pedagog sjøl vil jeg feks. ikke blande meg borti ansettelsen av en ingeniør.

  • ukorrigert Says:

   Det er helt vanlig at de som har ansvar for ansettelser, både i det offentlige og private, ikke har samme bakgrunnen som de man ansetter. Det er for eksempel ikke slik i dag at skal det ansettes en mattelærer, så gjøres det utelukkende av andre mattelærere.

   Ansettelser gjøres som regel av en adminsitrasjon, men gjerne i samråd med fagpersoner. Det det er snakk om her er å endre på administrasjonen. Muligheten for samarbeid med det fagpersonell som skolen har vil fortsatt være 100% til stede.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: