Å vedta et prinsipp og å vedta en lov er to forskjellige ting

mai 24, 2009


I forbindelse med at FrP vil gjøre aktiv dødshjelp lovlig, så har overlege Morten Horn ved nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, Ullevål følgende innvending:

– Jeg er tror ikke Frp har tenkt nok gjennom hvordan et slikt lovverk skal utformes. Problemet er hvordan det skal avgrenses, og hvem man skal si nei til når det først er åpnet for aktiv dødshjelp. Dermed legaliserer man selvmord for dem som ønsker det, sier Morten Horn.

Men det er ingen grunn til å ikke ta det prinsipielle først, og så utarbeide detaljer i samarbeid med fagpersoner senere. Man må på dette området, som på alle andre områder ta ett skritt av gangen. Først vedtar man prinsippet, så utarbeider man lovforslag og så vedtas den konkrete loven.

Eller for å si det på en annen måte, å vedta et prinsipp medfører ingen endring av loven, og dermed har man heller ikke vedtatt noen «legalisering av selvmord for dem som ønsker det».

Mer om saken:
Legeforeningen: – Vi skal ikke ta liv
Per Sandbergs mor ba om dødshjelp

Reklamer

2 Responses to “Å vedta et prinsipp og å vedta en lov er to forskjellige ting”

 1. adB Says:

  Dette var en salig blanding av hummer og kanari! Det er da ikke noe prinsipp om legalisering av selvmord for dem som ønsker det Frp har vedtatt, men et prinsipp om DRAP. Du må skille mellom aktiv dødshjelp, som på godt norsk heter DRAP, legeassistert selvmord (der pasienten selv setter sprøyten etter at legen har lagt alle forhold tilrette) og behandlingsunnlatelse (passiv dødshjelp). Les litt om dødshjelp i f. eks. storenorskeleksikon.no før du uttaler deg så skråsikkert neste gang.

  • ukorrigert Says:

   Å kalle det DRAP er å forsøke å trumfe gjennom et standpunkt ved å være unyansert

   Det du egentlig sier er at dette er galt fordi det er drap og alle typer drap er gale. Men du kunne like godt sagt, det er galt fordi jeg syns det er galt. Det er akkurat like utfyllende begrunnelse.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: