FrP kraftig tilbake … til 26%!

mai 22, 2009


FrP går kraftig tilbake … til 26%, melder Dagbladet. Visstnok «ikke hyggelig lesning for Siv Jensen og Fremskrittspartiet». Men jeg tror faktisk Jensen er fornøyd med alt over 25%. Ved sist stortingsvalg fikk FrP 22.1%, så jeg vil si at selv over 20% er bra. Avisene elsker slike nyheter, hvor ofte leser man ikke at FrP går tilbake, men allikevel fortsetter frP å ligge på over 25%?

Det som er bekymringsfullt er ikke FrP sin oppslutning, den ligger der den hører hjemme med dagens situasjon. Derimot er Høyres lave oppslutning på 14%, og det at Arbeiderpartiet fortsatt har så høy oppslutning til tross for alt rotet og det prinsippløse tullet de bedriver, bekymringsverdig. Hva er det med APs velgere? De godtar jo absolutt alt uten å svikte?! Hver gang jeg tror at NÅ har AP driti se skikkelig ut, NÅ må velgerne begynne å tenke seg om, så skjer ingen ting. AP synes immune mot tabber, og det er bekymringsverdig.

Det som skremmer meg med AP sin politikk er i hovedsak to ting. Den stadige venstredreiningen som innebærer stadig mer ensrettete offentlige tjenster med stadig mindre valgfrihet for forbrukerne. De rødgrønne satser på å lage en best mulig offentlig skole, best mulig offentlige barnehager, best mulig offentlig eldreomsorg. Der variasjonene er små, der kommunene drifter alt, kontrollerer alt og behandler alle klager. Forbrukerne har små valgmuligheter, og kommunene sitter med all makt samlet. Dette er en veldig skummel utvikling. Du har det ikke lett om du ikke er fornøyd i et slikt system. Jeg har et forslag til endring her.

Det andre som bekymrer meg er ideen om at velferdsstaten er bygget på «riktig fordeling». Stadig mer penger dyttes inn i det offentlige, mens det legges lite til rette for verdiskapning i private bedrifter. Dette kan fungere så lenge vi har oljeinntekter, men det er ikke bærekraftig politikk. Tar man bort oljeinntektene fra likningen så faller økonomien sammen ettersom en svak privat sektor ikke vil ha nok verdiskapning å kreve skatter av til å dekke de stadig økende offentlige utgiftene.

Ved å stimulere det offentlige forbruket, slik regjeringen har gjort, så får man mer penger i omløp og man stimulerer økonomien. Det er dette regjeringen har gjort for å hanskes med økonomiske nedgangstider. Og fordi mer penger er i omløp så får private bedrifter solgt noe flere varer. Dette gir verdiskapning og gir mer å skatte av. Man får altså en indirekte støtte av privat industri. Men samtidig har man økt det offentlige forbruket flere hakk, slik at behovet for beskattning også øker. Belastningen på privat sektor øker, og denne belastningen kan føre til at bedrifter igjen bukker under. Som sagt, det som holder dette i live foreløpig er oljeinntektene som gjør belastningen mindre på privat sektor.

En stor offentlig sektor er avhengig av sunn verdiskapning i privat sektor. Og dette synes de rødgrønne å ha glemt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: