Frem med ideologien

mai 22, 2009


Jeg har tidligere kritisert Høyre for å være for usynlige i forhold til hva Høyres ideologi er. Man må ikke bare få frem hvilke saker man skal kjøre, men også hvorfor Høyres løsninger er de beste.

Nå ser det ut som om det ikke er Erna Solberg som kommer til å gjøre som jeg rådet, men Siv Jensen. (Jeg antyder ikke at Jensen gjør dette fordi hun har lest bloggen min.)

«Lavere skatter, skole, omsorgstjenester». Store deler av befolkningen tenker automatisk «mer til de rike, eliteskole, privatisering» og «huff, huff, huff». Du kan ikke komme trekkende med satsningsområder sersom man ikke også forteller hvorfor de løsninger man fremmer er gode løsninger.

Lavere skatter: Fordi det styrker privat sektor, og man trenger en solid privat sektor for å ha noe som kan beskattes den dagen vi ikkel enger kan leve på oljen.
Skole: Man må ta hensyn til at elever har forskjellig behov. Samme opplegg uten å ta hensyn til behov og evner er ødeleggende. Det skaper uro, konsentrasjonsvansker og motivasjonsproblemer.
Omsorgstjenester: Også her har folk forskjellig behov. Kommuner tilbyr ikke variasjon nok i tilbudet. Det er et problem at kommunen sitter på all makt, kommunen skal utføre tjenestene, kontrollere tjenestene og følge opp dersom forbruker klager på tjenestene. Og kommen har lite utenfra insentiver til å gjøre ting bedre, bare billigere.

Dette er mine punkter og begrunnelser, sterkt forkottet selvsagt, og ikke noen redegjørelse på verken Høyres eller FrPs vegne. Det jeg savner fra politikerne på høyresiden er slike årsaker. Hvorfor skal folk stemme på Høyres og FrPs saker? Venstresiden har vært flinke til å skape privatiseringsfobi, fobi for rike, fobi for at neon skal tjene penger på å hjelpe, fobi for at noen skal ta ut overskudd osv. Skummelt, farlig og skummelt. H og FrP må fortelle hvorfor det faktisk ikke er så farlig allikevel, hvorfor dette er positive ting.

Derfor er det gledelig at Siv Jensen, iflg. Dagbladet, nå skal åpne med en landsmøtetale der hun skal fokusere på kvinne på en positiv måte:

I løpet av de femti minuttene hun står på podiet, blir fokuset ikke å angripe regjeringen og statsminister Jens Stoltenberg.

Istedet vil hun fortellinger fra egne og andres liv, og vise hvordan hun mener Fremskrittspartiets politikk vil gi dem bedre liv.

Stoltenberg og AP ser allikevel ut til å være immune mot å miste stemmer ved å begå tabber. Det har vært så mye rart og kontroversiellt rundt AP og regjeringen det siste halvåret, men allikevel øker utrolig nok oppslutningen. Derfor er det nok mye mer klok å få frem det positive med FrP sin politikk, spesielt ovenfor kvinner som generelt har større mangel på forståelse for FrPs politikk. Her er det mange stemmer å hente ved å oppklare noen missforståelser og avlive noen myter og fobier.

Det blir spennende å følge mediene i helgen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: