Viktig innrømmelse om begavede barn fra SV

mai 18, 2009


Begavede barn er barn som er flinkere enn gjennomsnittet, og gjerne mye flinkere enn det som legges opp til av fremdriften i skolen. Dette har flere negative effekter. For det første frarøves disse barna muligheten til å utvikle seg etter sitt potensiale. Barna kjeder seg ofte på skolen og blir rastløse og urolige i timene, de blir ukonsentrerte og lærer ikke gode arbeidsvaner da de ikke trenger dette for å komme gjennom. Av og til kan begavede barn også ha problemer med å sosialisere med gjevnaldrende, rett og slett fordi de ikke er på samme mentale nivå. Disse problemene har så lagt vært aktivt ignorert i den norske skolen, og aktivt benektet fra den politiske venstresiden. «Ulike mennesker, like muligheter» feiler stygt.

Men endelig har det kommet en innrømmelse fra en SVer:

Lykkelige Barn, et nettverk for foreldre med begavede barn i Norge, anslår at hvert tyvende barn trenger spesialundervisning på grunn av gode evner. Nå får de drahjelp av SVs kunnskapsminister. Norsk skole har forsømt de flinkeste, innrømmer Bård Vegar Solhjell.

–Dette er et ganske stort problem i norsk skole. Når jeg tar dette opp i foredrag, opplever jeg at mange synes det er godt at noen endelig snakker åpent om temaet, sier statsråden.

Dette er en viktig start. Så spørs det hva slags respons Solhjell vil få internt for slike tanker som direkte utfordrer likhetstankegangen som pleier å prege SV’ere.

Les Martin Ystenes side om temaet: Barn i nød.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: