SU-jenter demonstrerer sin moralske overlegenhet

mai 14, 2009


SU er en av pådriverne bak loven som forbyr kjøp av sex på gata.

Motivasjonen for loven kommer tydelig frem i en uttalse om kjøperne:

Men nå ønsket vi å fokusere på kundene. En ting er at det er galt å bryte loven. En annen ting er at disse mennene tror det er greit å kjøpe seg en kvinnekropp når de ønsker det. Dette sier noe om et kvinnesyn som jeg og alle andre kvinner og jenter ikke er tjent med, mener hun.

Det er noe ubehagelig selvhøytidlig og nedlatende over slike uttalser. Her handler det ikke om å beskytte protituerte, men det handler om å gå til angrep på mennesker man synes er foraktelige.

Politikk basert på forakt for medmennesker blir sjelden bra politikk. Årsaken er at når motivene er feil, så blir tiltakene lett også feil.

Dette bekreftes også tidligere i artikkelen der de i utvetydige ord får sitt pass påskrevet av Janni Wintherbauer, leder i de prostituertes interesseorganisasjon:

SU-jentene skryter av at de har vært en pådriver i kampen mot prostitusjon, og at sexkjøpsforbudet er deres viktigste seier. De later som det er kundene de snakker om, men det er jentene de står og tråkker på, mener hun.

– Når sexkjøploven ble vedtatt ble det lovet det ene og det andre tiltaket som skulle hjelpe de prostituerte. Men hva har skjedd? Jentene går for lut og kaldt vann. Politiet kan gjøre hva de vi. Ta «Aksjon husløs» som de holder på med nå. Politiet oppfører seg som sladrekjerringer. Hvis en prostituert har tatt inn på et hotell, så ringer de hotellet og forteller at det bor en prostituert der. Så blir de truet med halliktiltale hvis de ikke kaster dem ut. De setter folk på gata, det er det de gjør, sier hun.

Mindre beskyttet
Wintherbauer mener loven som angivelig ble opprettet for «jentenes beste» tvert i mot gjør det vanskeligere for de prostituerte.

– Det er de mest utsatte jentene óg de mest utsatte kundegruppene som fortsatt er på gata. Nå er de enda mindre beskyttet enn de var før loven kom. Det sier seg selv. Hvis en jente blir dårlig behandlet så vil hun ikke melde dette til politiet. Da lokker hun til seg politiet som vil henge etter henne hele tiden. Hun ødelegger levebrødet sitt. Det samme gjelder kundene. Det finnes også noen piratjenter, men kundene kan ikke anmelde dem hvis han blir truet eller ranet. Han har jo allerede gjort noe ulovlig. Denne loven har fått mange negative konsekvenser, mener Wintherbauer.

– Hvis de er så opptatt av de prostituerte så bør de være opptatt av at hjelpetiltakene som ble lovet kommer på plass, og slutte å gå gatelangs å late som de er horer, sier hun.

Reklamer

20 Responses to “SU-jenter demonstrerer sin moralske overlegenhet”

 1. Kåre Says:

  Idiotiet har gode vilkår i Norge, og her fikk hønsehjernene luftet sin innbilte overlegenhet. Løftebruddene mht hjelpetiltak overfor prostituerte er ikkeeksisterende.Og hva skulle man tilby?

 2. Martin Says:

  Jeg synes det var hysterisk hvordan SU-jentene betrakter seg selv: «At kundene stopper for helt vanlige SU-jenter, sier noe om markedet, »

  Det er fra sine egne man skal ha det. SU-jenter, ikke akkurat glansbilder…

  Nei, får sende dem et fikenblad 😉

  • ukorrigert Says:

   Ja, den setningen der la jeg også merke til. Snakk om å legge opp ballen til motstandern. 🙂 Men siden jeg prøver å holde en nogen lunde seriøs tone i bloggen min, så lot jeg den gå.

   Men det som er verd å merke seg er at de med en slik setning markerer tydelig at de føler seg som noe annet og synlig bedre enn jentene som er der for å selge seg. Det demonstrerer hvilket syn de egentlig har på de prostituerte.

 3. Torstein Says:

  Dumt stunt ja, tydeligvis i annen verden, alright, men det siste er jo faktisk et poeng… hvorfor skal vi menn automatisk synes det er greit å kjøpe oss sex? Jeg hadde syntes så synd på dama som ikke var tent på meg at jeg ikke hadde fått den opp trur jeg, dessuten er jeg ikke helt tent på tanken av at samme dame hadde hatt 4-5 menn inni seg i løpet av dagen før ‘min tur’. Jeg innrømmer det, synes det er ekkelt. Jeg bare ser ikke tenninga her, det er jo nedverdigende for begge to for faen…

  • ukorrigert Says:

   Jeg synes det er greit at voksne mennesker kan inngå slike avtaler.

   Jeg synes ikke det er greit mange av de skjebnene som fører jenter ut på gata på denne måten, men da må vi gjøre mer for å fikse årsakene til problemet og ikke symbolpolitikk som ikke en gang fikser symptomene.

  • Ragnar Says:

   Hva i all verden har dine lyster eller manglende tenning med sexloven å gjøre? Du er vel ikke tvunget til å ligge med en prostituert om vi fjernet denne loven?
   Greit at du ikke aksepterer at samme dame hadde hatt 4-5 menn før deg i løpet av kvelden. På samme måte som din «bror» i Pakistan eller Saudi Arabia ikke ville akseptere at hun hadde hatt 4-5- menn før ham i sitt liv. Begge roper dere HORE, og begge roper dere på politi og lovgivning. Det hadde vært ønskelig at dere la opp livet etter eget behov og egne prinsipper, og lot andre gjøre tilsvarende uten innblanding. Slutt å se så mye over gjerdet!
   Ragnar.

 4. Stian Says:

  Norske jenter tror de er bedre enn alle andre, og ser på menn som en onde. Ikke uten grunn at vi er en feminist-stat (kvinensak) og ikke for likestilling.

  Skal du ligge med en norsk jente, og ønsker et jævlig forhold og din unge stjålet. Vel, snakk om selvpining.

  • ukorrigert Says:

   Nå overdriver du. Det finnes mange typer norske jenter, og ikke alle er som disse SU-jentene.

 5. Sigbjørn Says:

  Jada, bare fortsett å kjøp sex, dere. Hvis dere føler det hjelper å legge skylda på SU etterpå, er det bare å fortsette med det.

  • ukorrigert Says:

   Sigbjørn, ville det vært utenkelig for det å forsvare lovligheten av noe du ikke gjør selv, men synes er riktig på prinsipiellt grunnlag?

 6. Stian Says:

  Hvorfor er ikke sex salg forbudt? Skulle dette hjelpe de prostituerte? Feministene i dette landet er så trangsynte for sin egen vinning, at det er kvalmt. Ikke rart ingen respektere feminister eller norske jenter for den saks skyld. Holdningen til norske jenter vil vel ingen ha med i et forhold.

  Greit å selge sex, men ikke kjøpe`? Trangsynt hore?

  • ukorrigert Says:

   Jeg har ikke noe problem med å skjønne at de vil gå etter de som skaper behovet i markedet, altså kjøperne, og ikke vil straffe jentene som ikke alltid er i den situasjonen frivillig.

   Det vil si hvis man skal gjøre handelen ulovlig i det hele tatt. Jeg synes det burde være lovlig, og at man burde fokusere på å hjelpe de som trenger hjelp i stedet for å fokusere på å ta kjøperne, som blir feil prioritering og fungerer dårlig. Men som påpekt, det kommer nok av feil fokus i utgansgpunktet.

 7. SUer Says:

  pointet med dette var å vise at kvinner fortsatt blir sett på som et gjenstand, og ikkje noko med følelser. Det er ikkje så vanskelig å komme inn i eit annet yrke enn prostitusjon viss ein berre spør etter hjelp. Ein får både støtte av regjeringa, og til dømes krisesenteret visst ein vil. Så nei, dette går som oftast ikkje utover jentene. Dette er ikkje jobben deiras, dette er livet deiras. Og den er gale.

  • ukorrigert Says:

   Hvorfor er det et poeng å vise? Hva hjelper det å vise noe slikt? På hvilken måte forbedrer det situasjonen for noen? Og hvordan er dette vist?

   Det virker fortsatt som om du er mest opptatt av egen moralske fortreffelighet.

   Og når du skriver «Det er ikkje så vanskelig å komme inn i eit annet yrke …» så viser du en ganske avvisende og overlegen holdning til disse menneskenes valg og livssituasjon.

   Det er ikke sikkert det er så lett som du antar, eller at den typen hjelp og den typen jobb man alternativt kan få er noe som frister.

   Det er mer penger i prostitusjon enn å stå bak disken på Narvesen. Og jeg tror ikke man blir sett på noe mer eller mindre som en gjenstand der.

 8. Bjørn Says:

  La dette mantraet også gjelde for narko-politikken: De som selger er ofte statsløse, ulovlige innvandrere uten samfunnets nettverk. De er sosialt underlegne – og er ofte tvunget til å drive med narko-salg. Som oftest er de MENN.

  Akkurat samme regla som står ovenfor kan brukes om mange kvinnelige prostituerte.

  Hvorfor er den ene handlingen tillatt for selgere og ikke den andre?

  Likestilling?

  • ukorrigert Says:

   De som selger narkotika sprer farlige stoff i samfunnet. De som selger sex gjør ikke noe tilsvarende.

 9. Finn Says:

  Dette om forbud av kjøp av sex er truleg den tåpelegaste loven som nokon gong er innført i Noreg. Loven gjer kvinner til nokre stakkarslege vesen som ikkje er stand til å taka vare på seg sjølv, samtidig som den gjer menn til lovbrytarar som må strengt straffast fordi dei prøver å tilfredsstilla lyster som som er nedlagd i dei frå fødselen.

  Det kan vera ymse årsakar til at eit menneske ikkje er i stand til å knyta band til eit menneske av motsett kjønn etter A-4-modellen. Desse menneske skal altså gjerast til lovbrytarar fordi dei ynskjer kontakt med eit medmenneske av motsett kjønn, utan andre plikter enn å betal for ei teneste. Rart at det framleis er lov å batala nokon for å tørka driten ut av bakenden når ein ikkje lenger klarar det sjølv?

  • ukorrigert Says:

   Veldig viktig poeng Finn.

   Behovet for sex er noe de aller fleste har og noe som skaper frustrasjoner hos mange som av forskjellige grunner ikke får sex på vanlig måte.

   For disse er det bra at de kan kjøpe når trykket blir for stort, og det er bra for samfunnet da det er mye bedre at de får kjøpt seg noe enn at noen av dem kanskje i frustrasjon utvikler negative følelser mot kvinnebestanden og kanskje til slutt bare tar seg til rette.

   Et samfunn bør ta hensyns til menneskers behov og sørge for utløp for de som trenger det.

 10. Suer Says:

  Ukorrigert: »Hvorfor er det et poeng å vise? Hva hjelper det å vise noe slikt? På hvilken måte forbedrer det situasjonen for noen? Og hvordan er dette vist?»

  Det hjelper ved å vise at slikt fortsatt skjer. At når folk ikkje aksepterer at kvinner blir leiga ut, forhåpentlighvis blir engasjert i å protestere.

  »så viser du en ganske avvisende og overlegen holdning til disse menneskenes valg og livssituasjon.»

  Valg? Det er veldig sjeldent eit valg å vere prostituert. De trur at de ikkje har noko anna utvei. Dei har ofte hatt det tøft; levd på gata eller lignende. Men du sier at de andre alternativene ikkje frister? Det tvila eg sterkt på. Problemet er at de ikkje er klar over at det faktisk er muig å få eit normalt livsituasjon igjen. Det blir for lite informert og godtatt at »slik er det berre»

  Bjørn: »La dette mantraet også gjelde for narko-politikken: De som selger er ofte statsløse, ulovlige innvandrere uten samfunnets nettverk. De er sosialt underlegne – og er ofte tvunget til å drive med narko-salg. Som oftest er de MENN.

  Akkurat samme regla som står ovenfor kan brukes om mange kvinnelige prostituerte.

  Hvorfor er den ene handlingen tillatt for selgere og ikke den andre?

  Likestilling?»

  Nei, ikkje likestilling, Og dette vil eg gjere noko med og.

  Finn:
  »Loven gjer kvinner til nokre stakkarslege vesen som ikkje er stand til å taka vare på seg sjølv, samtidig som den gjer menn til lovbrytarar som må strengt straffast fordi dei prøver å tilfredsstilla lyster som som er nedlagd i dei frå fødselen.»

  Kvifor skulle ikkje kvinnene kunne ta vare på seg sjølv ved eit anna yrke!?

  Fått med seg frå fødselen?

  Kvifor er det då slik at dei aller aller fleste menn faktisk greier å holde seg, eller å tilfredsstille seg sjølv visst behovet blir for stort, uten å kjøpe kvinner? Og kvifor skulle ikkje kvinner ha et det same medfødte behovet for sex? Og likevell greier kvinner seg fint de. Nei, mennene liker berre å tru at de er mannlige nok, så lenge de har sex.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: