Valla ville fjerne retten til å ikke være organisert

mai 11, 2009


Vallas store kampsak var å ville fjerne folks rett til å ikke være fagorganisert. Hun ville ta «gratispassasjerene», hun tålte altså ikke at noen fikk glede av det LO kjempet for, uten at de samtidig betalte for det gjennom medlemskap. Om ikke alle var enige i det LO kjempet for, det brydde hun seg ikke om.

Dette er et rimelig stort overgrep mot folks frihet, og jeg er svært glad for at hun forsvant fra systemet før LO fikk tvunget igjennom dette via AP.

Retten til å ikke organisere seg er like viktig som retten til å organisere seg.

Spesielt er det viktig i et samfunn der det å organisere seg for mange i praksis betyr LO og dermed støtte til AP og en regjering man kanskje ikke ønsker å støtte.

Valla var direkte farlig og var i ferd med å gjøre LO til en antidemokratisk organisasjon. Jeg er veldig glad for at hun forsvant og at det med det ser ut som om LO har lagt påtvunget fagorganisering på hylla.

De som har glemt alt om dette anbefales å google på: transportarbeiderstreiken

Reklame

4 Responses to “Valla ville fjerne retten til å ikke være organisert”

 1. sumsa Says:

  Når det gjelder Gerd Liv Valla så gjorde hun noe vi skal takke henne for!
  Hun fiksa sykelønnsordningne og hun kjempet en kamp mot deltidsstillingene!
  Og det vra faktisk noe hun kunne ha gjort mere med hadde det ikke vært for denne Yssen saken som kom i veien!Og en sak har alltid to sider1
  Jeg skulle gjerne ha hatt henne som leder jeg!
  Vi har så lett for å se svart hvitt på en sak og glemmer alt det andre som har og hadde en betydning!
  Jeg mener selv at det er lite lurt og ikke være organisert og at alle burde ha vært det for da hadde vi kunne stått enda mere sterkere sammen!

  • ukorrigert Says:

   For å si det litt flåsete: Hva med alt det gode Hitler gjorde?

   Det er få som vet hva som egentlig skjedde mellom Yssen og Valla, men jeg ble ikke overrasket når saken kom. Jeg hadde lenge oppfattet Valla som en meget hard person som kunne overkjøre hvem som helst for å få viljen sin. Hun oppførte seg slik i debatter også, veldig lite lydhør for noe som helst annet enn egen harde retorikk.

   Det kan være positivt med en tøff leder i enkelte situasjoner, men når tøffheten går over i hensynsløshet så vil man tråkke folk på tærne. Og har man tråkket for mange på tærne så risikerer man å komme i den situasjonen Valla havnet i. Noen sier fra, og mange andre synes det er like greit og lar være å gi sin støtte.

   Selv om ikke alt Valla har gjort er galt, så var hun etter min mening farlig for demokratiet (les_ folks valgfrihet), og jeg er glad hun ble borte og hennes kjernesak tilsynelatende og forhåpentligvis lagt til ro.

 2. Trulte Says:

  å nei da, den damen kommer nok tilbake og er allerede på vei inn i varmen. Ufattelig av Flåten at han vil gå ned på det lavplanet å takke Valla, for at hun mobbet sine ansatte? Jo da hun fikset nok syklønnsordningen, men med tanke på resten hun fant på så er det lite å skryte av. Men slike små «Hitlere» har en tendens til å komme tilbake.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: