Befriende konstruktive klimatiltak fra FrP

mai 11, 2009


Ketil Solvik-Olsen fra FrP slår i dag tilbake mot Erik Solheim sitt angrep på klimapolitikken til FrP. Et angrep jeg betegnet som halvsannheter og flåseri.

Det som er mest interessant i artikkelen er ikke oppgjøret med Solheim, men de tiltak Solvik-Olsen presenterer.  Det er veldig viktig å finne tiltak som ikke er bakstreberske og som ikke rammer økonomien og folks liv for drastisk. Slike tiltak vil ikke fungere fordi det blir for stor innebygd motstand i systemet. Og vi er avhengig av en sunn økonomi for å ha råd til nødvendig forskning og tiltak. Derfor er det gledelig at FrPs tiltak er befriende konstruktive, jobber med samfunnet og ikke bare dreier som å øke avgifter og innføre begrensninger.

 • gratis kvoter til norsk industri mot at de gjør tiltak i Norge
 • thorium-kraft
 • mer vannkraft
 • grønne sertifikater der småkraft er inkludert
 • elbilsatsing
 • teknologioverføring til fattige land

Som opptatt av problemet med overbefolkning er jeg mest glad for siste punktet. Det er i fattige land med eksploderende befolkningsvekst de virkelige store miljø- og klima-belastningene vil komme. Å hjepe disse landene med ren teknologi fungerer på mange plan, det styrker økonomien, det hever levestandarden (og det motbevirker igjen overbefolkningen, se temalinken for argumenter) og det hjelper selvsagt på de direkte utslippene.

Men det gjenstår å se hva som er den konkrete politikken. Fine forsett er en viktig start, men det som teller er hvordan dette skal gjennomføres i praksis.

Reklame

2 Responses to “Befriende konstruktive klimatiltak fra FrP”

 1. vinke-lanke Says:

  Jeg er helt enig med deg. Det vil være en betydelig miljøgevinst å hente ved å drepe fattige barn før de rekker å formere seg. På den måten slipper vi å kutte i vårt eget forbruk og samtidig slipper de å leve et liv i fattigdom. Vinn-vinn situasjon kaller vi det her på Vinderen.

  • ukorrigert Says:

   Jeg snakker om å hjelpe teknologisk og økonomisk, du snakker om å drepe barn.

   Er det virkelig slik at du ikke har forstått noe av det du har lest, eller er det noe annet som motiverer til å skrive noe som er fullstendig tullball?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: