Ukultur og malplassert stolthet

mai 8, 2009


«Per-Kristian Foss mener Høyre må ha minst 20 prosent oppslutning ved høstens valg før det er aktuelt å søke regjeringsmakt.» står det å lese i Dagbladet, som forteller videre at «Ifølge NRK er et soleklart flertall av delegatene på helgens Høyre-landsmøte enig med Foss om at lista må ligge på 20 prosent før Høyre kan gå i regjering.»

Dette er et eksempel på ukulturen i Høyre, som jeg tidligere har vært inne på. Det finnes ikke noe som helst konstruktivt over dette. Hvis for eksempel KrF eller Vesntre hadde tenkt likt, så hadde aldri Bondevik-regjeringene kunnet bli noen realitet. Og hvis dette var gjengs tankegods i partier i Norge, så ville man nesten aldri kunnet oppleve noen flertallskonstallasjoner.

Ingen partier er i noen særstilling i dag basert på tidligere meritter. Dette er rett og slett feilplassert stolthet basert på at Høyre tidligere har vært så store, og at i alt for mange Høyre-politikeres sinn så er fortsatt Høyre så stort.

Slik ukultur er en hemsko, fordi det rett og slett er uproduktivt og innadvendt og står i veien for å fokusere på det som er viktig i dagens situasjon: brette opp armene og kjempe for de politiske ideologiene man står for.

Det samme gjelder for øvrig maset om å kaste Erna Solberg. Fullstendig uproduktivt. Solberg har ikke gjort en dårligere jobb enn resten av partiet. Sammen må Høyre finne en ny strategi, og hvis Solberg ikke er den rette til å føre an i denne strategien, da kan det være aktuellt å bytte henne ut.

Reklamer

One Response to “Ukultur og malplassert stolthet”


  1. […] meningsmålinger, så tok jeg henne i forsvar og plasserte skylden for nedgangen i oppslutning på kulturen i Høyre i […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: