Ikke bra nok, Siv

mai 7, 2009


Siv, du lar deg for lett vippe av pinnen og blir revet ned på et useriøst debattnivå. Knut Storberget innleder det hele:

— Vi ønsker og styrke kvinners rettigheter som en mørkeblå side prøver å bryte ned. Vi vil verne kvinner mot Frps likestillingspolitikk, sier justisminister Knut Storberget.

Klart useriøst sleivspark fra Storberget. Men desverre går Siv Jensen fem på. I stedet for å heve seg over, så føler hun åpenbart for å forsvare seg og sitt parti:

— Jeg skjønner at valgkampen er begynt, men ærlig talt. Regjeringen begynner å bli desperat når de bruker slik retorikk. Det er et desperat virkemiddel mot Frp, og dette tror jeg norske kvinner vil se tvers igjennom, sier Jensen.

Nei, nei, nei! Usjarmerende og defensivt og tar ikke tak i sak. Jensen, ta et råd: Når du får slike stikk, pust dypt og tenk deg litt om. Bruk anledningen til å si noe om egen politikk. Hvis du ikke har tid, eller har noe politisk å si, så ikke reager så krasst. Ta det heller med et smil og godt humør, og ikke la deg friste til å bli revet med ned på et nivå der det kun  er om å gjøre å ramme motparten med retoriske stikk.

Saken dette er hentet fra: http://www.dagbladet.no/2009/05/07/nyheter/innenriks/politikk/likestilling/6094715/

Reklame

6 Responses to “Ikke bra nok, Siv”

 1. JILL WHITE FANEBUST Says:

  FRP undertykker ikke kvinner.FRP er det partiet
  som tar kvinner mest på alvor.Dem som skal
  ha ledene stillinger i politisk arbeid eller i
  yrkeslivet må være kvalifisert uavhenging
  av kjønn.Vi kan ikke ha en lov som sier
  at det skal være en viss % av kvinner.

  Jill

  • ukorrigert Says:

   Noe slikt kunne Siv svart.

   Jeg er også imot lovendringer som skil gi særrettigheter til kvinner. Leste en kronikk om den nye loven for et par dager sider, og mye av poenget der var at likebehandling ikke var nok, og at kvinner trenger særrettigheter for å kompensere for at de på enkelte nivå kommer kortere enn menn tross likebehandling.

   Poenget mitt med denne posten er at Siv Jensen lot seg lure inn i en negativ defensiv posisjon i stedet for å gripe anledningen å si noe om politikk.

   Det er lett å havne i en slik posisjon når man er trett på å statig vekk bli utsatt for denne typen angrep. Men hun er partileder og MÅ opptre profesjonellt. Hun har en svakhet som hun må jobbe med (gjerne med profesjonnel hjelp), for motstanderne er bevisst på denne svakheten og utnytter den for hva den er verdt.

   Dette kom faktisk også frem i mediene noen år tilbake, der det ble avslørt i mediene at det var utarbeidet en profil på Jensen og hvordan provosere Jensen til å vise frem sin utolmodige og sinna side.

 2. Geir Says:

  Enig, Siv skulle benyttet anledningen til å snakke om egen politikk. Det bør hun og alle andre Frp politikere svare med hver gang de blir angrepet av mer eller mindre tullete utsagn fra venstresida (les, Ap, SV, Sp, V og Krf ). de må prøve å unngå den fellen det er så lett å gå i med å forsvare seg mot slikt sludder.
  Men så er det journalistene da. De er jo ikke interressert i å skrive slike svar, dermed må det veies opp mot hva som tjener partiet best, å slippe til med en forsvarskommentar eller ikke komme på trykk i det hele tatt.
  mvh Geir

  • bombastus Says:

   Skulle Fr. Jensen snakket om egen politikk? Skatte- og avgiftstrykket eller innvandringen? Det ville i så fall vært et totalt bomskudd i forhold til Storbergets utspill om kvinnediskriminering. Nei, hennes reaksjon er nok et uttrykk for at hun (og partiet hennes) mangler en likestillingspolitikk, derfor føler hun seg utenfor og må ty til usakligheter.

   • ukorrigert Says:

    bombastus, selvsagt har FrP en likestillingspolitikk. Den går i korte trekk ut på likebehandling, og ikke særbehandling for å oppveie forskjeller som oppstår tross likebehandling.

    Jeg har aldri skjønt hvorfor folk skal påstå at andre partier mangler politikk. Er det slik at fordi man ikke har satt seg inn i noe, så tror man at det ikke eksisterer?

    Geir, jeg er stort sett enig med deg. Men i dette tilfellet var oppslaget sikret gjennom Storberget sin uttalelse. Og det ville i alle tilfelle være bedre at saken ikke kom i mediene, enn at saken kom i mediene med negativ vinkling.

    Hørte forresten på radioen i dag deler av en diskusjon basert på undersøklesen som viser at tilnærmet ingen journalister stemmer FrP. Der fortalte Hagen om hvordan han har opplevd at journalister redigerer vekk gode svar og presenterer bare de svarene som var dårlig formulert. Både i skriftlig sammenheng og i radiosammenheng.

    Da er det selvsagt vanskelig å bli hørt på en positiv måte, men desto viktigere at Siv lærer seg tolmodighet og ro og å hanskes med journalistene.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: