Kulturen i Høyre svikter

mai 6, 2009


Høyre som parti må ta ansvaret for den politiske kultur som finnes i partiet. Erna sitter i toppen og har et klart lederansvar, og hun må derfor ta en klar del av ansvaret. Men ansvaret gjelder også hele ledelsen, og hvert enkelt politisk aktive medlem. Så når Erna står frem og tar hovedansvaret så er faren at det blir en sovepute for resten av partiet.

Høyre må ta grep over egen skjebne. De siste ordene har Høyres sjel forsvunnet. Med disse svulstige ordene mener jeg at Høyre har mistet evnen til å fremme den ideologien Høyre står for. Venstresiden er dyktige til å påvirke hvordan folk tenker og til å påvirle samfunnsdebatten til å foregå på venstresidens premisser og med venstresidens retorikk. Takket være dette er det blitt ryggmargsrefleks til alt for mange å koble skattelettelse med mer til de rike, privatisering med å sko seg på de svake, kapitalisme med utbytting og ikke minst er forskjeller i samfunnet gjort til det største av alle samfunnsproblem.

Hvordan skal Høyre få gjennomslag for sin politikk når venstresiden har klart å gjøre selve målsetningene så uatraktive?

Høyre må ta tak i sine grunnprinsipper, forklare hvorfor dette er gode prinsipper og igjen gjøre høyresidens idealer attraktive. Ikke dilte etter venstresiden og forsøke å tilfredstille venstresidens retoriske mål med høyrepolitikk. Det vil aldri nytte.

Samtidig må Høyre gjøre det helt utvetydig at en stemme på Høyre er en stemme på borgerlig flertall. Å snakke om at alle dører står på vidt gap, og vi blåser den veien vinden blåser, det er å annonsere at man er vinglete og ikke til å stole på.

Å ta ansvaret i betydning å ta skylden signaliserer nederlag og tafatthet, og er strengt tatt ikke å ta ansvar i det hele tatt. Hvis du skal ta ansvaret, Erna, så tar du ansvaret og gjør noe for å rette på problemene. Det er det «å ta ansvar» faktisk betyr!

Les også: Høyre må få frem sin ideologi
(Jada, mye av det samme som denne posten)

Reklame

3 Responses to “Kulturen i Høyre svikter”

 1. Steinar Brørs Says:

  Jeg har sagt tusen ganger -og er ikke redd for å gjenta meg selv – NÅR SKAL HØYRE TA KAMPEN MPOT FRP OG IKKE AP- først må de greie å bevise at de er det reelle alternativet til AP -det greier de ikke så lenge de hele tiden FRIR til Frp – Kom tilbake i manesjen .- bli voksen – vis at dere er best
  Det går ikke med EWrna som hele tiden hugger på AP og ikke useriøse Frp-

  I tillegg – arbeidsledigheten i Norge er IKKE høy -det var den i 1995 på over 6 prosent – nå er den på 2,8 prsoent her -HALLOOO hvor mye makt har media tiul å blåse opp noe til uanet høyder – IGJEN –
  Næringslivet er bare ute etter å suge mer fra statskassa – TÆYS fra ende tgil annen hele greia – VI KAN IKKE SAMMENLIGNES MED EUROPA ELLER USA

  • ukorrigert Says:

   Jeg er ikke enig. Å skape en konfrontasjon på borgerlig side er bare dumt. Det skaper splittelse og ikke noe skikkelig borgerlig regjeringalternativ.

   Drive å hugge løs på hverandre er uansett ganske useriøst.

   Høyre må vise at de er best på borgerlig politikk, og det viser de gjennom solid og helhetlig og godt ieologisk fundamentert politikk. H kan gjerne demonstrere hvor de er uenig med FrP, men det kan gjøres uten å rakke ned på og skape konfrontasjon med FrP.

   Samtidig må Høyre vise at de vil samarbeide med FrP så lenge FrP er så store som de er. Dette for å sikre at en stemme på Høyre er en stemme på en størst mulig borgerlig regering.

   Jeg oppfatter forøvrig heller ikke FrP som useriøse. Det er blitt en dogmatisk påstand som folk klamrer seg til i stedet for å diskutere sak seriøst. Dette er en del av en bevisst eller ubevisst splitt og hersk teknikk fra venstresiden. Og det triste er at det fungerer så alt for godt.


 2. […] konkret høyre) for manglende evne til å få frem sine ideologiske standpunkt. (F.eks Her, her og her. Advarsel: mye […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: