Høyre må bevisstgjøre folk på sin ideologi

mai 5, 2009


Høyre sliter med oppslutningen. Det er to ting jeg mener Høyre må gjøre:

  1. Si klart fra at de vil satse på en borgerlig flertallsregjering, selv om det innebærer samarbeid med spedalsk FrP
  2. Sette borgerlig ideolig på dagsorden

Hvis man ønsker et borgerlig regjeringalternativ til de rød-grønne, så må de borgerlige samarbeide. Ved å stemme FrP så vet vi at vi stemmer for et slikt alternativ. Men ved å stemme H, så er risikoen høy for at vi får en mindretallsregjering med H+V+KrF. Og merk dere det H, KrF er ikke helt populære i befolkningen de heller. Høyre må samarbeide med de partiene som vil jobbe for en flertallsregjering på borgerlig side. Da vet vi at vi kan stole på Høyre, og Høyre vil igjen bli et aktuellt alternativ.

Punkt to handler om hvem sette dagsorden i samfunnsdebatten. De siste årene er debatten alt for mye kjørt på og med venstresidens retorikk. Høyre har ideologi, men den kommer ikke frem. Når Høyre foreslår å redusere skatter og avgifter, så har venstresiden innarbeidet i folk at det er synonymt med mer til de rikeste og økte forskjeller, og at dette ikke er bra.

Jeg vet Høyre kan, for ideologien ligger der. Jeg googlet litt og fant for eksempel denne i et nettmøte Inge Lønning:

Jeg så Jan Petersen på NRK2 i går, og da de diskuterte forskjells-Norge sa han hele tida at «det viktigste er å løfte i bunn». Hva i all verden mente han med det? Hvordan vil dere i Høyre redusere forskjellene mellom folk? Vil dere egentlig gjøre noe som helst for å redusere forskjellene?

Hei, Sigurd. Jeg vil anta at det Jan Petersen mente med det refererte uttrykk var å understreke at problemet i dagens Norge ikke er avstanden mellom de som har en solid gjennomsnittsøkonomi og de få som er «søkkrike». Problemet er at et økende antall enkeltmennesker faller igjennom og mangler et økonomisk minimumsgrunnlag. Det er DEN forskjellen som er en politisk utfordring, ikke forskjellen mellom den jevne velstand og de som har overflod. Generelt er det ikke en overordnet målsetning å gjøre forskjellene mellom folk så små som mulig, den overordnede målsetning er å sikre at ingen mangler det nødvendige for et brukbart liv.

Ideologien finnes der i bakgrunnen et sted, men den kommer ikke frem. Høyre må tak i ideologien sin og finne ut hvordan de kan bevisstgjøre folk på ideologien. For i bevisstheten i store deler av dganes befolkning regjerer desverre redselen for rike, redselen for forskjeller og redselen for at private skal få profitt. Venstresiden har vært flinke til å trenge inn i folks bevissthet. Høyresiden må nå jobbe med det samme!

Reklame

2 Responses to “Høyre må bevisstgjøre folk på sin ideologi”


  1. […] også: Høyre må få frem sin ideologi (Jada, mye av det samme som denne […]


  2. […] (mer konkret høyre) for manglende evne til å få frem sine ideologiske standpunkt. (F.eks Her, her og her. Advarsel: mye […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: