Dagbladet fortsetter med å forvrenge Monsens uttalelser

mai 4, 2009


Jeg skal være kort denne gangen, og kun ta for meg ett av irritasjonsmomentene i det som ser ut som å være en kampanje Dagbladet kjører mot Nina Karin Monsen.

Dagbladet, denne gang ved journalist Hilde Marie Tvedten, påstår Monsen har sagt at «lesbiske får handikapede barn». Men det Monsen har sagt er «De lar barna starte livet med et handikap.» Å begynne med et handikap og å være handikappet har to forskjellige betydninger. Dette er dermed å vri så mye på utsagnet at det kan kalles løgn. Om løgnen er født av dumskap eller ondskap vet jeg ikke.

Til slutt vil jeg påpeke: Alle som mener at det er best for et barn å ha to foreldre, ett av hvert kjønn, er forøvrig teknisk helt enig med Monsen. En konsekvens av å ikke bli født inn i den situasjonen som er best, det er å bli født med et handikap.

Skal man ta Monsen på dette utsagnet så er det altså ikke ved å vri det til noe hun ikke har sagt, og det er ikke ved å påstå det er så galt. Men ved å påpeke hvor unødvendig utsagnet hennes er. At handikapet er så lite at det er betydningsløst og meningsløst å ta opp. Vanskeligere trenger man ikke å gjøre det.

Reklamer

17 Responses to “Dagbladet fortsetter med å forvrenge Monsens uttalelser”

 1. Jan Simonsen Says:

  Glitrende godt skrevet. Jeg tenkte nøyaktig likt da jeg leste Dagbladets artikkel, selv om jeg ikke hadde sett det korrekte sitatet, forstod jeg intuitivt hva Monsen måtte ha sagt. Jeg er lut lei denslags journalistisk slurv. Mulig jeg siterer dette i en artikkel, bare synd jeg ikke har et navn å vise til, men kun en blogg. De øvrige innleggene i denne bloggen er også meget gode. Du er velkommen til å sende innlegg til min mailadresse, under fullt navn i så fall, som jeg kan legge ut som artikler. Så blir innleggene lest av enda flere. sjekk også frie-ytringer.no.

  • ukorrigert Says:

   Tusen takk for tilbudet, men jeg tror jeg i hvertfall foreløpig vil holde meg i mitt eget lille hjørne av web’en.

 2. Bjørn Says:

  Dette er meget godt skrevet! Kepp it up! 🙂

 3. Jon Says:

  Åhh! Så hun sa bare at de fødes med et handicap, ikke at de er handicappede! Det er jo noe HELT annet. Kjempeforvrengning!

  Ærlig talt, dette er pinlig flisespikking for å gjøre en overgriper til offer!
  Jeg leste Monsensitatene fra underskriftskampanjen høyt for kona, hun reagerte med vantro og indignasjon.
  Jeg pleier å legge inn en god porsjon velvilje i møte med menneskers utsagn, men Monsen er uten tvil det mest usympatiske menneske jeg kan huske. Hvem tror hun at hun er? Hun skal stå fritt til å lire av seg de mest utspekulerte angrep på en utsatt gruppe. Prøver de angrepne å ta til motmæle stempler Monsen umiddelbart forsøket som sjikane og trakassering. DET er faktisk det frekkeste av alt.

  • chriatian Says:

   Utsatt gruppe, hva er det du mener med det. De er vel noen av de som har flest rettigheter her i landet snart. De kan gjøre og si hva de vil. De har fått lov til å gifte seg, få barn og jeg vet ikke hva de ikke har rett på. Men hvis det var normalt å være homofil, så hadde verden stoppet opp med en generasjon. For da hadde det ikke vært noen til å føre slektene videre.Det frekkeste av alt er jo at de står fram som offer, for at de ikke kan få barn på naturlig måte så skal de ha rett på assistert befruktning, adopsjon osv. Det er mulig det er noe jeg har misforstått her, men det mest naturlige er å ha to forskjellige rollemodeller, en far og en mor. og for ikke å snakke om Dagbladets ensidige dekning og forsvar av homofile. Andre som føler seg krenket får aldri komme så mye til ordet som de homofile.

   • Silje Says:

    Sitat: «Noen av de som har flest rettigheter her i landet snart».

    De har fått LIKE rettigheter ikke mer rettigheter. Og din kommentar om at de kan få gjøre og si hva de vil. Selvsagt! De er mennesker på lik linje med alle oss andre.

    I forhold til din diskusjon ellers så respekterer jeg dine meninger. Men da antar jeg at du ikke støtter at hetrofile par som av en aller annen grunn ikke kan få barn heller ikke skal kunne be om assistert befrukting eller tilsvarende…

    Og den «kjernefamilien» som du gjerne sikter til i svaret finnes snart ikke lenger heller blant hetrofile. Det er jo dine, mine, våre og «vet ikke helt» unger overalt…

  • ukorrigert Says:

   Å begynne med et handikap betyr å starte med en ulempe. Å være handikapet betyr å ha en ulempe kontinuerlig. Begynner man med en ulempe kan man kommer over den rimelig fort. Er man handikappet så indikerer det som regel at det er noe man forblir.

   Det er ikke rart Monsen virker usympatisk når det meste hun sier tolkes i verste mening fordi hun mener noe som er upopulært å mene.

 4. Platonix Says:

  Nei, dette er bare tull. Hva legger du i at kun en forelder er et handikap? Svakere økonomi? Det er det mulig å arbeide seg utfra? Kunnskaper? Da får man lese seg opp? Fysisk fostring? Da er det bare å begynne å trene?

  Monsen tar feil og de som har lyst til å lese gjendrivelsen kan gå til Aftenposten å lese innleggene våre der (Tempeldragen)

  Mvh

  Platonix

  • ukorrigert Says:

   Spørsmålet er hva Monsen legger i det, ikke hva jeg legger i det. Det er hun som har gjort dette til et poeng.

   Men jeg deler synspunktet at idealet er å vokse opp med en mor og en far. Fra hva jeg vet så klarer unger med to foreldre seg bedre enn med de som vokser opp med kun en mor. En diskusjon om hvordan det er å vokse opp med to foreldre av samme kjønn vs. en mor og en far, ville jeg ikke begi meg inn på. Det har jeg for lite kunnskap til. Og det er heller ikke det som er hovetemaet i denne bloggen.

 5. Joachim Says:

  Du prøver å få et vanvittig sårende utsagt til å virke en smule mindre smertefullt for de det gjelder. Det blir bare for dumt å skulle flisespikke på denne måten. Ja, det ser ut til at norske medier stiller seg negative til Nina Karin Monsens mange utsagn. Men det skulle da virkelig bare mangle. Norske medier skal se saker fra flere forskjellige sider, men i dette tilfellet synes jeg faktisk det er veldig bra at de lar det skinne litt igjennom, og at de lar folk forstå hvor de står i denne saken.

  • Leif Says:

   Joachim,

   Dersom det Monsen sa er så vanvittig sårande, kvifor var det då så viktig for media og ulike aktørar å formidla meiningane hennar på ein endå meir sårande måte?

   Dersom Monsen aukar sjølvmordfara for homofile, kvifor er det då så mange homoforkjemparar som vil vri på utsegnene hennar så dei skal framstå som endå meir sårande?

  • ukorrigert Says:

   Hvis målet er å unngå å såre, burde man ikke da slutte med å fremstille utsagnende som verre enn de er?

   Hvis jeg skulle trøste noen som ble såret, så ville jeg formilde de sårende utsagnende, kanskje dysse dem ned. og ikke forsterke dem og gjøre dem verre slik Monsens kritikere gjør.

   For meg ser det mye mer ut som at man forsøker å demonisere Monsen enn å beskytte noen mot å bli såret.

 6. Trude Says:

  Jon – du tror kanskje også at de som spiller golf er handikappede? Siden de har handikap…

  Det er essensielt å forstå og kunne bruke språk, oppfatte hva som faktisk blir sagt, ikke det man hodeløst antar, ellers blir det så lett misforståelser som denne her.

  • ukorrigert Says:

   Godt poeng trude.

   Å starte med et handikap er noe man kan overvinne. Å være handikapet er noe man som regel må leve med.

   Jeg tror de fleste egentlig skjønner og forstår at de to formuleringene gir ganske forskjellig betydning.


 7. […] Egen blogg: Dagbladet fortsetter med å forvrenge Monsens uttalelser […]

 8. Cindy Says:

  Great post with lots of imarptont stuff.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: