Politisk venstre har lyktes med splitt og hersk

mai 2, 2009


Politisk venstre har lyktes med sin splitt og hersk. FrP er gjort spedalsk, Høyre kvier seg for et samarbeid med FrP alene, og V og KrF holder seg langt unna. Dermed er det umulig å få til et skikkelig samarbeid på borgerlig side. De rødgrønne fremstår samlet, de borgerlige fremstår splittet og småkranglende.

Siden V og KrF ikke vil være med i en flertallsregjering på borgerlig side, så blir det umulig å stemme på disse partiene. For oss som ønsker en borgerlig regjering, så er det beste om V og KrF forsvinner under sperregrensa og blir borte. Det vil si, KrF med sin kristenmoralisme kan gjerne forsvinne uansett.

H nøler, de vil helst samarbeide med V + KrF, og ikke med FrP. De vil helst ha en mindretallsregjering mot sentrum enn en skikkelig borgerlig flertallsregjering som inkluderer spedalske FrP. Men denne feigheten betaler seg dyrt. H fremstår nølende politisk, og det er vanskelig å stemme H dersom man ønsker mulig borgerlig flertall. For man vet at stemmer man H på bekostning av FrP, så stemmer man for H+V+KrF-alternativet. Ønsker man borgerlig er man nesten nødt til å stemme FrP.

Mens det borgerlige alternativet er en sørgerlig suppe, så kan de rødgrønne gjøre det meste galt ustraffet, og fortsatt fremstå som mer seriøse enn de borgerlige. Det er trist, det er tragisk, men slik er det.

Mitt råd til H er følgende:
Si klart fra at dere vil ha et bredt samarbeid med FrP + V + KrF. Inviter alle. Da viser dere at vi velgere kan stole på at dere ikke vil svikte borgerlig flertall ved første anledning, og ingen trenger stemme FrP i frykt for at en H-stemme vil ødelegge. Dette vil dere garantert få oppslutning på i lengden.

Edit:
Et annet og egentlig mer alvorlig problem er høyresidens manglende evne til å lede ann i samfunnsdebatten. Venstresiden evner å bestemme målene i samfunnet. Og den politiske retorikken, selv fra et parti som H, er tilpasset venstresidens politiske mål.

Et eksempel:
Når finanskrisen satte inn, så var de rødgrønne raskt på pletten og sørget for at folk «forsto» at det var kapitalismens og manglende statlig styring sin skyld. Men hvor var H nå? Var H frempå for å forklare hvordan den statlige styringen av boligfinansieringen i USA påla bankene å gi ut usikre lån? Nei, venstresiden fikk fritt spillerom mens H gjorde ingen ting.

H har faktisk har et godt prinsipp-program, men fordi venstresiden hele tiden makter å definere retorikken og målene, så har H redusert seg selv til å kjempe med venstresiden om å være best på sosialistisk politikk. Det kan ikke et borgerlig parti overleve på.

H må bli bevisste seg selv, bli bevisste på hvorfor de har den beste politikken, og så jobbe med å få spredd disse tankene og ideene til folket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: