KrF og V under sperregrensa

april 25, 2009


Det er jo lov å drømme, er det ikke?

Begge er småpartier, begge er rimelig uviktige. Om man ser bort fra KrF religiøse vinkling, så har verken V eller KrF noe å bidra med som ikke allerede fanges opp av de andre partiene. Og den religiøse vinklingen til KrF klarer vi oss lenge uten. La oss bygge politikk på velfunderte og velargumenterte målsetninger, og ikke på religiøse dogmer.

FrP+H+KrF+V kunne i prinsippet fint sammarbeidet. Noen forskjeller i politikk er det, men ikke større enn man finner i SV+AP+SP. Men desverre har venstresidens splitt og hersk-teknikk fungert alt for bra. FrP er gjort spedalsk, V+KrF er alt for opptatt med å hakke på og ta avstand fra spedalske FrP, og blokkerer dermed muligheten for et levedyktig borgerlig samarbeid.

V og KrF drømmer åpenbart om en reprise av regjering med H, men glemmer at under Bondevikregjeringene hadde de i utgangspunktet FrP sin støtte, fordi FrP regnet med at ved å vise samarbeidsvilje så ville de ble sett på som en mulig regjeringspartner i fremtiden. Det skjedde ikke, og den tid er forbi. En ny H+V+KrF må klare seg uten FrPs støtte neste gang. Det blir et håpløst prosjekt. Desuten risikerer de at FrP blir større enn de tre andre til sammen. FrP er klart større på siste meningsmålinger, men går tradisjonelt litt tilbake ved valg. Det er alltid noen som lar seg skremme av spedalskheten i siste øyeblikk.

Jeg har lite tro på et lykkelig valg til høsten. Så lenge de borgerlige partiene ikke klarer å samle seg, så lenge V+KrF er så steile og dumme som de er, så vil de rødgrønne bli klart størst. Eneste håpet er om det skulle bli en brå velgerflukt fra V+KrF over på H+FrP. Lite sansynlig, men som sagt, det er lov å drømme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: