På tide å tenke nytt i omsorgspolitikken

april 24, 2009


Økte skatter og mer penger til kommunene er det pågående mantraet for å møte utfordringene innen helse- og omsorgs-politikken. I tillegg til ekstra innvandring for å møte eldrebølgen. Men selv om sosialbudsjettet  lenge har vært den desidert største posten på statsbudsjette er det fortsatt dramatiske økninger. Når skal folk innse at den rødgrønne modellen ikke fungerer?

Stadig høyere skatter er ikke bærekraftig. Blir skattene for høye går det ut over produktiviteten og verdiskapningen, og skattegrunnlaget går ned. Fler og fler mennesker sier seg selv at må stoppe på et tidspunkt. «Det er bare denne bølgen» påstås det, på samme måte som det påstås at de nye bomringene  skal legges ned når formålet de ble satt opp for er betalt. Hvem tror dere dere lurer? Stadig fler AP-velgere ser det desverre ut som. Tidenes mest trofaste, og minst kritiske velgere.

Men som jeg skrev tidligere; strukturelle problemer løses ikke ved å kaste penger på dem. Det må tenkes nytt. Fobien mot å bruke private bedrifter må bekjempes.

Reklame

One Response to “På tide å tenke nytt i omsorgspolitikken”


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: