Friele og Dahl styrker Monsens sak med sine tøvete reaksjoner

april 24, 2009


Den som sier noe som ikke provoserer noen, den vil heller ingen forsøke å tie. Man trenger følgende ikke noe Fritt Ord-pris for denne typen ytringer.

Så når Kim Friele reagerer på at Nina Karin Monsens får prisen, så får ikke det den ønskede effekt. Hun demonstrerer kun et hun ble provosert, og det er i denne sammenheng forventet. Men jeg vil ikke gå så lant å si at det bekrefter at Monsen er berettiget til prisen. Det blir å trekke det for langt.

Men når André Oktay Dahl mener at «Nina Karin Monsen mobber barn som vokser opp med homofile foreldre ved å mene at det er skadelig for dem» da bekrefter dette at prisen er berettiget. Å beskylde noen for å mobbe andre, fordi de ytrer sine meninger om rett og galt, er klart ufint, forsøk på demonisering og et klart forsøk på å tvinge andre til taushet. Da møtes man ikke med motargument, men med hersketeknikker. Da fortjener man beskyttelse.

Dagbladet har linket til forordet i Monsens ny bok. Jeg er enig i noe og uenig i andre ting hun sier. Men hun fremstår i hvertfall som en som prøver å føre debatten på et saklig nivå, noe Oktay Dahl ikke kan beskyldes for.

Enhver debatt bør foregå på ærlig vis med saklige argumenter. Verken Dahl eller Kim Friele ser ut til å legge seg på dette nivået. Det gjør ikke annet enn å styrke Monsens sak.

Min mening om homofilt ekteskap? La voksne få gjøre som de vil. La religiøse samfunn selv få bestemme hvem de vil vie. Statskirken må derimot pent gjøre som staten sier. Ingen voksne har rett på barn eller adopsjon. Men alle voksne har frihet til å lage barn. Men ta hensyn til barna, og ikke skyv dem foran i noen politisk kamp.

Reklamer

2 Responses to “Friele og Dahl styrker Monsens sak med sine tøvete reaksjoner”

  1. S.Ø Says:

    Når man snakker om «fritt ord» er det da å respektere at andre kan ha totalt forskellige meninger fra en selv, eller er det bare fritt ord for alle som mener det samme.
    Hvis Friele ikke mener at ytringsfriheten står over alt, og at en institusjon som deler ut priser kan gjøre det til folk som har totalt ulike meninger,
    og som tør å ytre desse meningene.
    Da er det helt riktig å levere prisen tilbake, for da står hun ikk for et fritt ord, bare for de som er enige med henne.


  2. […] Friele og Dahl styrker Monsens sak med sine tøvete reaksjoner – Ukorrigerte meninger […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: