Er all kritikk av religion rasisme?

april 24, 2009


Når Storhaug påstår at det er et problem at en viss folkegruppe øker, at det blir født barn med foreldre fra et visst land, og at disse barna utgjør et problem gjennom sin eksistens, da er det klokkeren rasisme, sier Malm.

Høres fornuftig ut?

Men det som er interessant er at hva Hege Storhaug kritiserte:

Uten et realistisk forhold til islams grunnproblem, vil vi heller ikke få til en reell verdimessig assimilering av den muslimske befolkningen i Norge, med de katastrofale konsekvensene dette vil få på sikt i takt med den økende muslimske befolkningen.

Å kritisere religionen Islam er altså det samme som å kritisere alle muslimer, og muslimer er en folkegruppe, og å kritisere en folkegruppe er rasisme. Det å fremme Islam som et problem er altså rasime, om vi skal leve etter denne tankegangen.

Andreas Malm sier det selv i klartekst:

Selv om islam ikke defineres som en rase, mener Malm at man kan kalle islam-kritikerne for rasister.

Videre sier han:

Jødedommen er også en religion. Raser er alltid en konstruksjon. Når man klistrer visse vurderinger ved kroppen og sier at visse mennesker besitter visse egenskaper gjennom deres blod blir det rasisme.

Gjennom deres blod? Hvor kom den fra? Det var jo gjennom deres religion at muslimer blir kritisert og ansett som et problem.

Uttalelsene er hentet fra Dagbladet, og er etter min mening nok et eksempel i rekken på hvor labert nivå det er på innvandringsdebatten. Ethvert tilløp til debatt rundt problemene med innvandring, og de problemer islam fører med seg, effektivt kveles med rasismebeskyldninger.

Reklamer

7 Responses to “Er all kritikk av religion rasisme?”

 1. B H Says:

  Jeg var tidlig ute og sendte inn spørsmål til Malm, men av en eller annen grunn ønsket han ikke å svare. Dette er spørsmålet Andreas Malm ikke ville svare på:

  «Venstreradikalere har en stolt tradisjon når det gjelder kritikk av undertrykkelse i regi av kristendommen.

  Hvorfor skal kritikk av undertrykkelse i regi av islam stemples som høyreekstremt?»

 2. Ljos Alfr Says:

  Til B H:

  Kritikk av alt som har med islam å gjøre stemples som høyreekstremt fordi individene i PLO, Hamas, Hezbollah, Taliban m. m. er venstreekstremister i tillegg til å være religiøse ekstremister.

  Venstreekstremister har liten kontakt med virkeligheten. (bevis for påstanden: se på SV, og ikke minst på SU!)

 3. ukorrigert Says:

  B H og Ljos,
  jeg tror årsaken er en litt annen. Husk Kristin Halvorsens uttalelse: Jeg tar alltid parti med den svakeste part.

  Kristendommen er sterk, derfor kan den kritiseres. Islams tilhengere er en minoritet, derfor forsvares de.

  Jeg er ingen tilhenger av Ayn Rand, men enkelte gode ting har hun sagt: Individet er den minste minoritet.

  Desverre er ikke sosialister spesielt opptatt av individer og deres rettigheter. Slikt fokus kalles gjerne individualisme, og stemples heller som egoisme.

  Denne mangelen på individfokus gjør at det har tatt lang tid for venstresiden å akseptere problemet med at individer lider under Islam, f.eks kvinner som undertrykkes på så groteske måter som ved kjønnslemlestelse.

  Jeg har selv sendt inn kritiske spørsmål en rekke ganger ved slike nettmøter, aldri har noen av mine spørsmål blitt besvart.

  Det er forståelig at de ikke kan svare på alt, dersom det er veldig mange spørsmål. Men det blir litt uredelig når de selv kan velge bort vanskelige spørsmål, og kun svare på det som passer dem selv. Da mister nettmøtet etter min mening mye av sin verdi.

 4. Ljos Alfr Says:

  Til ukorrigert:

  Islam er den svake part overfor Israel, ja, men islam er ingen svak gruppe. De er svake intellektuelt sett, teknologisk sett og på mange andre måter også, men de er sterke og på fremmarsj likevel — på grunn av vår humanisme (som hindrer oss i å utrydde dem) og pøbelveldet (som i dag kalles for «demokrati»), hvor majoriteten (den lavpannede bermen) har makten. Ved å oversvømme landene våre og ved å massereprodusere seg vil muslimene til slutt få majoriteten, og da er det slutt på «moderate» muslimer.

  Kristendommen derimot er svak, fordi den dominerer i land (i Europa) hvor befolkningen er for intelligent og kunnskapsrik til å tro på religioner i det hele tatt. Det er ikke en kamp imellom kristendommen og islam, men mellom intelligens (Europa) og bakstreversk dumskap (islam, men også jødedom og kristendom, og sistnevnte inkluderer 90% av USA). De kristne sloss også mot islam, men de fungerer bare som et bevis for muslimene på at vi, europeerne, er alle korsfarere. De kristne representerer selv en like bakstreversk dumskap. Alle religiøse gjør det. Gudstro er, uansett hvordan den arter seg, kun for uintelligente og kunnskapsløse mennesker!

  Kristin Halvorsen tar alltid parti med den svake part, men bare hvis den svake part er venstreekstremist — og det er tilfeldigvis tørklehuene vi her snakker om (muslimene).

  Det du sier om individer er forøvrig noe jeg er enig i.

  • ukorrigert Says:

   Spørsmålet er ikke om Islam er svak eller, men i hvilken grad sosialister ser på Islam som svak eller. Islam vil få automatisk støtte av slike som Kristin Halvorsen dersom det tolkes slik at de er en minoritet (som i Norge), eller er undertrykket av store sterke slemme vestens økonomiske og kulturelle imperialisme (for å sette det litt på spissen.)

 5. Moskus Says:

  Jeg stilte ham det spørsmålet også. Jeg skrev: «Du sier at man kan kalle islam-kritikerne for rasister. Da regner jeg med at kritikk av ALLE religioner også må regnes for rasisme. Er det da slik, at du mener at man ikke har lov til å kritisere noen form for religion?»

  Jeg bladde gjennom nettintervjuet dagen etter, og han hadde ikke svart på spørsmålet. Gjennomgående hadde han kun svart på spørsmål det var enkelt å besvare, de som ikke innebar noen fornuftig kritikk, men som bare «bekreftet» påstanden hans. Med andre ord, de litt mer «bøllete», på-kanten-spørsmålene og regelrett utskjelling.
  Fy for en svak fyr. Han innser åpenbart ikke at hadde det ikke vært for religionskritikk og regelrett avkristning, så hadde vi her i Europa fremdeles befunnet oss i den mørke middelalderen, brent hekser og kjettere fremdeles, og invadert midtøsten og slakta ned for fote. Vi utviklet oss til et sekulært samfunn fordi fler og fler våget å stille spørsmål som det ikke fantes noe svar på i Bibelen, og vi våget å komme til konklusjoner, basert på vitenskap og fornuftig tenkning, selv om disse konklusjonene var i strid med Bibelen (jorda er rund, f.eks., og evolusjonen er et faktum). Så for å si det sånn: Religionskritikk er det sunneste, mest fruktbare vi mennesker noensinne har holdt på med. Guds død er menneskehetens oppvåkning.
  Kanskje innser Malm nettopp dette likevel, innerst inne, og kanskje det er derfor han ikke våger å svare på spørsmålet. Herregud, å påstå at islam-kritikk er rasisme er som å si at vi burde legge ned all vitenskap og alle demokratiske institusjoner og prinsipper, omfavne islam og underkaste oss sharia-lovgivning, legge oss ned på kne og tilbe denne ørkenguden som ikke eksisterer.

 6. Mari Says:

  «Jødedommen er også en religion. Raser er alltid en konstruksjon. Når man klistrer visse vurderinger ved kroppen og sier at visse mennesker besitter visse egenskaper gjennom deres blod blir det rasisme.»

  Visst er ikke islam en rase.

  Men jeg har gjerne inntrykk av at en spesifikk religion eller kultur kan diskrimineres for og stemple andre folkeslag. Kan hende dette er tull.
  Men jeg har hatt det for meg at islam har vært spesielt stigmatisert
  i forhold til de andre religionene, fordi det har gått på og stemple mennesker med røtter fra midt- Østen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: