Spiller på klassemotsetninger for å vinne støtte mot de rike, det låter velkjent

april 21, 2009


I pakistans spiller Taliban på klassemotsetninger for å sette de fattige bøndene opp mot de rike godseierne og jage dem fra gård og grunn. I stedet for å jobbe for private landeiere blir så bøndene jobbende for Taliban. Med store porsoner frihet tapt på veien.

Dette låter velkjent. Det er samme teknikken som sosialistene her hjemme i Norge bruker.  Her spilles også på klassemotsetninger og hat mot rike og kapitalister for å skaffe støtte for sosialistene. oOg i stedet for å jobbe for private, så økes offentlig sektor gjevnt og trutt. Og på veien mistes masse personlig frihet, gjennom tap av kontantstøtte, forbud mot private helsetjenester m.m.

Joda, forskjellene på de rødgrønne og på Taliban er mange. Men det å spille på klassemotsetningerog løfter omet bedre liv bare man får tatt nok fra de rike private eierne, det er felles.

Jeg er bare lykkelig for at AP og SV ikke har innført offentlig pisking ennå. 😀

Reklamer

11 Responses to “Spiller på klassemotsetninger for å vinne støtte mot de rike, det låter velkjent”

 1. Oda Says:

  Det kommer nok, det fins bare en vei for sosialisme og den ender i blindgata med navnet komunisme. Det ironiske er jo at det er sosialistene som er de klassebeviste. Det er de som innfører klasse samfunnet med seg selv øverst, selvfølgelig. I Sovjet var det to klasser
  Partipampene og slavene. I Nordkorea det samme, Cuba det samme,
  Kabodsja det samme. Gufset fra denne mentaliteten ser vi hver gang sosialistene omtaler FRP velgerne, som dumme, snevre, trangsynte, harry, rasister osv. Korts sagt, de har definert sine motstandere som
  lav-kaste, mennesker som må ledes til den rette tro og som må hjelpes
  av staten til å kle seg, spise, underholdes osv.
  Seg selv derimot ser de på som utdannete, stil beviste, trendy, smarte, kloke, tolerante, gode, flinke, reflekterte. Idet hele tatt
  Upper class aristokrater med sans for kunst og kultur og som hvet hva som er best for alle andre.

  Selv ultrakonservative britiske aristokrater fra Victoria tiden ville vært på
  god talefot med våres sosialister i dag. Er det en ting som er fraverende i sosialistens hjerne er det selv innsikt.
  De er løgnere hele hurven, det er man nødt til å være for å gå veien mot komunisme.

  • ukorrigert Says:

   Venstresiden har alltid sett på seg selv som moralsk overlegne. Det kommer av at de har de politisk korrekte og moralsk lettvindte svar på sin side. Deres standpunkt har en innebygd moralsk autoritet. Ikke fordi venstresidens løsninger er bedre, men fordi de er overfladisk snillere. Moralpopulisme om du vil. Og denne moralpoulismen gjør dem i stand til å peke på høyresiden og kalle dem eogister, dårlige mennesker, pengeteller, dumme, snevre osv.

 2. Stein Says:

  Interessant at journalisten presterer å servere overskriften «Korstoget fortsetter» i ett av avsnittene.

  Vedkommende kjenner tydeligvis ikke meningen bak ordet korstog i det hele tatt og klarer altså å si at spredning av (ekstrem) islam (talibans hensikt) er et korstog!!!!

  Fra Wikipedia:

  Korstog er i historisk forstand en serie felttog, de fleste godkjent av paven, som fant sted fra 11. til 13. århundre. De fleste hadde som mål å sikre kristen kontroll over Det hellige land, som var under muslimsk kontroll.

  • ukorrigert Says:

   Spesielt siden Bush fikk så mye kritikk for å ha tabbet seg ut med samme ord i en av sine taler.

 3. jog Says:

  Uttalelse fra en eldre norskpakistaner ang det som nå skjer i hjemlandet: Pakistan er bare faen nå,- helt ødelagt.

  Det er nok mange pakistanere som etterhvert kommer til å angre at de lot Taliban få makten, for Taliban belønner bare enn så lenge. Det er ikke mange som er blitt rike i Afghanistan da Taliban hadde makten, hæ? Folk fikk det bare verre. Det er nemlig så mye lettere å kontrollere folk når de er lutfattige og ikke har utdannelse eller mulighet til å få det.

  • ukorrigert Says:

   Mangel på kunnskap og utdanning, lovnad om kortsiktig gevinst, små valgmuligheter i forhold til de som har makt og kan bruke tvang og vold om nødvendig. Den enkelte bonde har ingen ting å vinne, og alt å tape på å skille seg ut og la være å delta. Eneste måten de kan klare å motstå Taliban på i en slik situasjon er ved å organisere seg å stå sammen.

 4. Trond Says:

  Den kommunistiske revolusjon var i all hovedsak myntet på motsetninger. De rike mot de fattige. Stå opp, jordens treller. De fikk folket med seg og entret regjeringskontorer verden over. Vel og bra.

  Men når de fleste mennesker i land som Norge har det bra, hva skal den politisk korrekte sosialist da gjøre? Det er ikke noe mer å revolusjonere mot. Arbeidere begynner tilogmed å stemme FrP. Hvordan skal man da innta regjeringskontorene? Hvordan finne støttespillere for en allerede tapt krig? jo, man finner nye ofre som vil gå sammen med en og støtte ens sak. Se på medlemslista til SOS Rasisme. Den sammenfaller mer eller mindre med lista til Akp ml eller Rødt. Det er sosialister på leting etter medsammensvorne som finner ut at innvandrere som kanskje har følt «rasisme» er gode å ha i krigen mot USA og kapital-makta. Intet annet. For rasisme andre veien, der pakistanere slenger dritt om nordmenn eller norske kvinner, blir tiet ihjel. Rasisme går alltid fra hvit mot mørk i antirasistenes øyne. Og rasisme finnes ikke i Rwanda heller, der de slakter hverandre pga feil folkeslag…

  Dobbeltmoralisme kaller jeg den nye revolusjonen…

  • ukorrigert Says:

   Antirasistene, i bestemt form, har jeg aldri hatt mye til overs for. Ikke missforstå, jeg tar sterk avstand fra rasisme, men å overdrive beskyldningene om rasisme virker i lengden mot sin hensikt. Man visker ut skillet mellom faktisk rasisme, og helt naturlige menneskelige reaksjoner på det fremme og usikre.

   Dermed beskylder man mennesker som ikke er rasister for å være det, og man skaper motstand mot saken. Og ekte rasister kan beskylde de som oåklager dem for å «bruke rasismekortet».

   Antirasistene har vært med på å skape mer konfrontasjoner og konflikt. Og det hjelper sjelden på å løse en situasjon.

 5. utrolig Says:

  Det er nesten utrolig å se at en sånn underkultur faktisk i det hele tatt eksisterer i verden. Folk som baserer seg på hellige skrifter som er så totalt meningsløse og dårlig skrevet at man skulle trodd de var skrevet av en analfabet 12-åring. Allikevel stormer de fremover. Og når man ser hvordan de kommer hit til landet og manipulerer systemet, så blir det for dumt for meg å sitte og si at DE er dumme. Det er jo tydelig hvem som lar seg lure…

  • ukorrigert Says:

   Jeg ser ikke noe fruktbart i å kritisere «dem» på generell basis. Det er vi som har sluppet dem inn, og vi som har ansvaret for å gjøre dette på en fornuftig måte. Det er våre politikere som ikke har tatt kulturforskjellene og konfliktene på alvor. Det er der kritikken i hovedsak bør ligge.

   Hver enkelt innvandrer (og nordmann) har ansvaret for sine egne handlinger. Men ansvaret for (den feilslåtte) integreringspolitikken ligger hos våre politikere. Det er med dem vi må ta konflikten.

 6. utrolig Says:

  Dagens boktips er «Men størst av alt er friheten» av Hege Storhaug. Da får man et ordentlig innblikk i hvordan mange av disse så kalte «flotte nye landsmenn» tar seg frem i landet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: