Rasisme på FN’s antirasismekonferanse

april 20, 2009


Som jeg skrev i går, FN’s antiraismekonferanse ble en arena for å fremme rasisme. Irans president, Ahmadinejad, har som forventet brukt sin taletid til å spre hat mot Israel. Heldigvis ble reaksjonene sterke, og representanter for 40 nasjoner valgte å forlate salen. Men 40 land pluss de 8 landene som boikottet konferansen er desverre et mindretall blant FN’s 192 medlemsland.  Hva mener det sittende flertall? Hvor stor støtte har Ahmadinejads ekstreme synspunkt blant medlemslandene i FN?

Reklamer

5 Responses to “Rasisme på FN’s antirasismekonferanse”

 1. Rasisme? Says:

  Det at Iran blir kritisert er like stor rasisme som at Israel blir kritisert. Trusler kommer fra begge sider, begge kaller hverandre for rasister, begge vil i krig mot hverandre osv. De er like ille. Men her i landet er det lett for å kritisere Iran og diverse land som motstår Israel umenneskelige handlinger mot Palestinere.

  • ukorrigert Says:

   «Begge er like dumme»-utsagn finner jeg svært lite nyttige. Det er stor forskjell i måten Iran blir kritisert på og måten Iran kritiserer på.

   Å si at begge er like ille minner om mangel på egne meninger og manglende evne til å ta et standpunkt.

 2. Roar Pettersen Says:

  Typisk at Norge og Støre ikke tar avstand fra Ahmadinejad uttalelser ved og forlate salen. Håper på regjeringsskifte til høsten.

  • ukorrigert Says:

   Gahr Støre gjør som vi nordmenn alltid gjør, vi prøver å prate og komme frem til en løsning uansett. Støre hevder at Ahmadinejad ikke fortjener å avspore konferansen. Men noen ganger må man bare innse at alt kan ikke lappes sammen. Denne konferansen kan ikke reddes. Man må heller prøve på nytt ved en ny anledning og med nye forusetninger.

   Hvis det i det hele tatt fortsatt er mulig med den sammensetningen av land FN etter hvert har fått.


 3. Jonas Gahr Støre har en naiv tro på dialog med Iran. Han skal ha for at han som nestemann på talerstolen benyttet anledningen til å kritisere Ahmadinejad, men det holder ikke. Det er nemlig ikke slik som vår utenriksminister tror, at Iran er alene og isoleres på grunn av sine skrudde holdninger.

  Selv om man ikke kan påstå at det sære shiamuslimske regimet i Iran har mange nære venner, samler de bred støtte for sitt negative syn på Israel, bagatellisering og nedgradering av Holocausts omfang og deres blinde beskyttelse av religionen. Ytringsfriheten må vike til fordel for religionen i Iran.

  Og Iran er slett ikke alene om sine holdninger. Vi ser de ofte, ikke minst i FN-sammenhenger. Ahmadinejad høster der i mange sammenhenger bred støtte og anerkjennelse. Vår utenriksministers dialoglinje fører ikke frem blant disse sterke nasjonene. Trolig heller FN mer over i Irans retning enn vår i disse spørsmålene.

  Gahr Støre valgte feil strategi ved å bli sittende. Boikott hadde gitt et mye sterkere signal. Nå risikerer han å bli tatt til inntekt for de han kritiserte.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: