Hvorfor hater dere valgfrihet?

april 19, 2009


Hva er så ille med at noen kan velge alternativer som dere selv ikke velger? Hvorfor kan dere ikke akseptere at en offentlig barnehage ikker passer og er ønsket av alle? Hvorfor skal alle tvinges til å velge barnehage uansett hva de selv mener de har behov for? Slik overstyring av menneskers egne behov er rett og slett fascisme!

Det er over hodet ikke etisk akseptabelt å detaljstyre folk på det nivået som AP og alt for store deler av befolkningen vil. Betyr ikke individers rett til å bestemme over selv og sine liv noe som helst for dere som støtter dette?

Frihet er den viktigste verdien vi mennesker har. Ikke ta den så lettvindt fra folk for å oppnå noen politiske målsetninger! Politiske mål bør oppnås med  tilretteleggelse og ikke med tvang! Men i Arbeiderpartiet mener man åpenbart, og det viser seg i sak etter sak, at så lenge man mener man har et godt formål så betyr grunnleggende menneskerettigheter og prinsipper ingen ting.

Reklamer

7 Responses to “Hvorfor hater dere valgfrihet?”

 1. Henrik Says:

  Meget bra skrevet ..
  AP må være Nordens desidert værste parti/styre.
  De burde vært fjernet hele bunten, og aldri kommet igjen.

  Politikk gjør mennesket ONDT

  • ukorrigert Says:

   Arbeiderpartiet er så skremmende prisnippløst. Det viser seg gang på gang at verdier som frihet, ytringsfrihet, eiendomsrett og andre ting må vike hver gang arbeiderpartiet mener de har et godt politisk formål.

   Hvordan skal man vekke folk til å begynne å verdsette grunnleggende menneskerettigheter, og ikke bare ta dem for gitt?

 2. Mickey Says:

  Valgfriheten er der da fortsatt. Man velger å ikke oppmuntre ved å økonomisk belønne folk, og da særlig kvinner, til å gå hjemme og samtidig holde egne barn borte fra barnehage. Ja, noen fikser det godt, og lar barnet treffe andre barn i andre sammenhenger enn barnehage, men det er også uheldige sider, som f.eks. at det svært ofte er kvinner som må holdes utenfor arbeidslivet – og ikke minst at vi i Oslo opplever at en stor andel minoritetsspråklige barn sliter i skolealder, hvorav mangel på norsk språk er en viktig del.

  Folk har en rett til å velge, men man har ikke en rett til å nødvendigvis få alt en ønsker seg. Selv uten kontantstøtte har man mulighet til å gå hjemme med eget barn, men da bør man ha andre måter å forsørge seg på. De fleste som velger å gå hjemme med eget barn har også det. Et poeng folk overser i sin oppfarenhet over «mangel på valgfrihet» er at også politikere har også rett til å velge, altså ikke bare de som sitter på stemmerett uten å bry seg over annet enn enkeltsaker. Faktisk så handler politikk om å velge, ikke bare få i pose og sekk, eller hvordan det nå heter.

  Om alle småbarnsforeldre skulle valgt å gå hjemme kunne det blitt mange oppegående, (men bortskjemte), barn, men selv om det er arbeidsledighet i landet så er det ikke sikkert at alle kunne erstattes for det.

  • ukorrigert Says:

   Valgriheten blir sterkt redusert når politikerne velger å sponse ett alternati (barnehage), mens man må bære hele den økonomiske belastningen selv om man skulle velge noe annet (dagmamma, være hjemme selv).

   Jeg vet ikke hvorfor du trekker inn «rett til å få alt en ønsker seg», da det ikke har noe med saken å gjøre. Det jeg ønsker er reell valgfrihet, og ikke at staten skal bruke personlig økonomi for å presse en til å gjøre som staten vil. Det jeg ønsker er å reelt kunne velge et alternativ som jeg selv velger er best.

   Selvsagt kan det hende noen mennesker ikke velger det som staten mener er det lureste eller det mest optimale, men det er nettopp det som er frihet. Å ta fra mennesker valg, fordi man er redd for at noen gjør dumme valg eller fordi man trenger arbeidskraften og skattebetalere har etter min mening klare fascistiske trekk. Her overstyres den enkeltes private selvråderett fordi staten trenger personen til å være og gjøre noe annet. Man blir redusert til en maur i en tue, i stedet for et indivd i et samfunn.

   At alle småbarnsforeldre skulle valgt å være hjemme er ikke noe realistisk argument. Det burde du forstå at ikke ville skje uansett.

   Frihet er den viktigste verdien vi mennesker har. Man bør ha meget gode grunner når man skal redusere folks frihet til å forvalte eget liv på denne måten. Det viser mangel på prinsipper og verdier når man så lett lar politiske formål komme foran grunnleggende menneskerettigheter på denne måten.

 3. Ragnhild Says:

  Applaus til Mickey. Tvang er det ikke før det inføres obligatorisk barnehage… 🙂

  • ukorrigert Says:

   Verden er ikke svart/hvitt. Man kan også tvinge folk ved å gjære det umulig for dem å velge annet enn det man vil dem skal velge.

   For å illustrere med et ekstremt eksempel: Jeg kan putte en pistol mot hodet ditt og gi deg valg mellom å gjøre som jeg vil eller gjøre noe annet. Det er fortsatt ditt valg, men gjør du ikke som jeg vil får det svært negative konsekvenser.

   Tvang kommer i grader, ikke i absolutter.

 4. Josef Says:

  Er ikke detaljstyring, borgerskapets lausunge?^^ Kjekt å møte seg selv i døren, ikke sant?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: