Forby all bruk av våpen i krig!

april 16, 2009


Forskere har funnet ut at bombing av sivile områder skader og dreper ganske mange sivile mennesker. «Dette er nemlig drapsmetoden som tok flest sivile liv per hendelse.» På bakgrunn av dette ønsker forskerne å forby slik bombing.

Men hvorfor stoppe der, hvorfor ikke forby all bruk av våpen i krig! Det vil spare enda flere sivile liv. Eller hvorfor ikke gå enda lenger, og forby krig og konflikter i det hele tatt. Vi kan jo bare påby alle å legge ned alle våpen, stoppe alle konflikter, og bare være venner og samarbeide om et godt liv for alle!

Sarkasme til side. Jeg forstår forskernes hensikt, men det virker så uendelig naivt. Bombing av områder med sivile er ikke noe man gjør fordi det er moro, man gjør det fordi man har behov for å ta ut en motstander som gjemmer seg der. Man gjør det for å overvinne motparten for å stoppe denne fra å angripeseg selv, og for å fortest mulig avslutte konflikten.

Konsekvensen av å ikke bruke de midler som er nødvendig  er at det blir mye vanskeligere å avslutte en konflikt. Noe som fører til at en konflikt kan hale ut i årevis, med masse lidelse over lang tid som resultat. Det fører igjen til masse vonde følelser og grobunn for masse mer hat og nye konflikter. Konflikten i midtøsten er et flott eksempel.

En annen konsekvens av forbud mot å bombe i områder med sivile er at det vil gjøre slike områder til «fristeder» for fienden. Slike fristeder vil fungere som plasser de kan planlegge i fred og hjemme seg for fienden. Og det vil trekke bakkekampene enda mer enn i områder med mange sivile, men den konsekvensen at flere sivile vil bli utsatt.

Det er med andre ord fullstendig mangel på konsekvenstenkning fra disse forskerne.

Det er synd at konflikter oppstår i utgangspunktet, men det gjør det desverre. Og stort sett er man bedre tjent med å bruke de midler som er nødvendig for å hurtig avslutte konflikten, enn å hale konflikten ut i langdrag fordi man vil spare noen sivile liv per treffning.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: