Labert nivå på innvandringsdebatten

april 5, 2009


I forrige innlegg kommenterte jeg problemene med å få en saklig debatt om problemene med innvandringspolitikken. Jeg skrev bl.a:

Det har vært mange tilløp til debatt om problemene, men debatten har desverre svært laber kvalitet. Når problemstillingene taes opp, så blir de som regel besvart med beskyldninger om generalisering, fremedfrykt og rasisme.

Nå har VG vært så vennlig å skjenke meg et godt eksempel på hva jeg snakker om. «Ap-topp Jan Bøhler» har uttalt bl.a at «innvandrere må delta på dugnader og foreldremøter» og » Dersom Ap ikke tar grep i integreringspolitikken nå, står Norge overfor en stor sosial bombe.» Og hva er reaksjonen, får han noen fruktbar debatt? Selvsagt ikke.

Innvandrerne er olje og ikke en sosial bombe!

Det å si at innvandrere ikke deltar i dugnadsarbeid er jeg uenig i.

Man må ikke generalisere, men heller snakke positivt om innvandrere.

AP går rett og slett i Frps fotspor her.

De tingene han tar opp, burde Jan Bøhler og hans parti vite at finnes allerede.

Majoriteten har et større ansvar når det gjelder integrering. Man kan ikke skyve ansvar over på minoritetene.

Ethvert problem bagateliseres. Bøler beskyldes for å generalisere og å tjene FrP, og han får kjeft fordi han ikke har vært positivt nok. Med slike reaksjoner blir et hvert forsøk på å diskutere problemer og løsninger en umulighet.

Reklamer

19 Responses to “Labert nivå på innvandringsdebatten”

 1. Trond Says:

  Hvordan kan noen ta seg nær av et krav om å møte på dugnad og foreldremøte. Dette er jo selvfølgligheter i vårt samfunn!

 2. Aberon Says:

  Bare AP(kattene) vinner valget så snur de og ber innvandrerne om forlatelse og vandrer like naivt videre.. Dette er bare panikk for å tape valget for FRp!!

  De er så gjennomsiktige at de kaster ikek skygge en gang!

  Så stem på noen som holder det de lover, gjør som de sier og holder fast på at det farverikefelleskapet som dreper, voldtar, raner, omskjærer, holder barna ut av skolen, ikke godtar å lære seg norsk, vil ikke jobbe, lever på sosialtryggd, godtar ikke at kvinner skal få gå fidt uten å måtte dekke seg til, kort sagt er ALT vi normenn IKKE er og står for.

  Naivt av Bøhler å forsiktig si at de ikke deltar på dugnader, når de raner og dreper villt i Oslo..

  Har han ikke skjønnt hvor det bærer henn? Integrering? De er så intergerte at de skjønner nok til å snylte på det norske samfundet på de mest utrolige måter! Da er ikek det å delta på en dugnad, det helt store..

  Bøhler er en naiv tosk!

 3. norskiraner Says:

  Du skriver «ethvert problem bagateliseres». Problemet er ikke bagatelisering, men gerneralisering. Når en sier «innvandrere går ikke på foreldremøte eller dugnad», hvor blir da av de mange med innvandrerbakgrunn som faktisk går på møter og dugnader? Når en etnisk nordmann gjør noe galt eller kriminelt, er det riktig å si: «nordmenn er kriminelle»? Er dette ikke en generalisering? På en annen side kan man løse integrering med dialog og informasjon, ikke med å hele tiden dele samfunnet i «vi» og «de andre». Man bør heller skape tilhørighet blant «de andre».

  • ukorrigert Says:

   Han sa ikke «innvandrere går ikke på foreldremøte eller dugnad”. han sa at innvandrere må gå slikt.

   Han blir dermed beskyldt for å generalisere, selv om han ikke har generalisert. Noe som godt illustrerer hvor umulig det er å diskutere disse temaene.

   AP’s Kolberg opplevde det samme. Jeg hørte han på radioen hvor han måtte jobbe hardt for å pressisere hva han faktisk hadde sagt.

   Selv om man ikke generaliserer så blir man beskyldt for det av folk som tydeligvis ikke er interessert i å lytte på sine meningsmotstandere.

   Man kan ikke løse problemeet med dialog når debattklimaet er som det er i dag.

 4. Aberon Says:

  norskiraner,
  «Når en etnisk nordmann gjør noe galt eller kriminelt, er det riktig å si: “nordmenn er kriminelle”? Er dette ikke en generalisering?»

  Hør et par timer på politiradioen en lørdagskveld, 99% av all trafikk på radioen er om innvandrere og de problemer de skaper i Oslo.

  Er politiradioen generalisernede når det gjelder innvandrere?

  Den gjennspeiler vel realitene..

  Hva gjør dere innvandrere for å rette på dette? Går dere ut i gatene på lørdagskveldene med signalvest og stopper deres kammerater og innvandrere som raner, selger dop, dreper og voldtar, kjører pirattaxi osv?

  Er dere ute og hjelper de til å lære norsk, og ikke drive kriminalitet?

  Jeg har hatt 2 barn i skolen de site 20 åra, og kun en gang har jeg sett en innvandrerfar møte opp, og det var for å klage på at de hadde felles dursj med oss normenn!

  Vi var skittne og de ville ha private dursjer!

  Makan..

  Hva gjør dere som gruppe for å skape tillhørighet? Ingenting!

  • Paul Roy Muni Says:

   Jo da,det er også Nordmenn som er kriminelle og begår fandenskap! Men det Nordmenn gjør i Norge gjør de i sitt eget land! På sitt eget teritorium ! Det er litt forskjell på det!

 5. norskiraner Says:

  Aberon,
  Hvem er «dere»? På lik linje som en etnisk nordmann ikke er ansvarlig for enhver kriminalitet som begås av andre etniske nordmenn, er hver enkel menneske med innvandrerbakgrunn er ansvarlig for enhver kriminalitet som begås av andre mennesker i samfunnet. Ditt eksempel fra skolen er et eksempel. I nabolaget mitt er 80 prosent av de som ikke kommer på dugnad etniske nordmenn, men jeg sier ikke at «nordmenn kommer ikke å på dugnad». Vi må lære oss å ikke gruppere menneskene ut fra hudfarge og etnisitet. Vanskelig? Ja, der faktisk vanskelig, men vi kommer ingen vei med å sette enkeltmennesker i grupper som i realiteten ikke eksisterer. Hva har denne gruppen «innvandrere» til felles? Hvis du bor i Afrika, har du mer felles med din afrikanske kollega eller med en tilfeldig hvit tysker eller engelskmann på gata? Hva blir din gruppe da?

 6. Petter Says:

  «I fremtiden blir det mangel på arbeidskraft i Norge. Innvandrerne er olje og ikke en sosial bombe! sier Alsabeehg.»
  Dette er tull. «Eldrebølgen» varer kun i 20 år. Hva skjer etterpå?
  Fordi det bor få folk i Norge, trengs det selvsagt mindre arbeidskraft. Men kommer det innvandrere i store tall, går dette galt og vi trenger mer og mer arbeidskraft for å klare dette. En vond spiral.
  Det kan fort bli en sosial bombe.

  Forøvrig deltar det mange innvandrere på dugnad der jeg bor.

 7. Aberon Says:

  IRANER !

  «vi kommer ingen vei med å sette enkeltmennesker i grupper som i realiteten ikke eksisterer»

  Nieda, det behøver ikke å gjøre selv.. det klarer politiet når de setter de som en gruppe der de hører hjemme, i arreseten.. der er gruppa definert. Den er reel, de er der, i stort flertall, i rettsystemet, i fenglsene, i krimalstatistikken.

  Gruppe er deffinert, bokført, statistisk bevist.

  En annen gruppe er vel definert og observerbar, på østbanen.

  En annen gruppe er veeeldig godt synelig, langs akerselva.. selger stoff.

  I vinter var engruppe godt eksponert langs Karl Johan, selgende, solgte sex…

  Av andre grupper, ble en gjeng tatt av politiet i går kveld.

  For et år siden ble en gruppe tatt for massevoldtekt.

  En annen gruppe, med en meget eksponert mann og kone, kom i nyhetene, i fjor mht en ambulasesak, da de var i et miljø som røyekt has i en av Oslos parker.

  En annen gruppe, var endel yngre gutter som sex trakaserte unge jenter i parkene i Oslo.

  Og nylig, en gruppe som ville drepe alle jøder, de kastet stein, brannbomber, brukte barn i hvite t shorter med «blod» på først i en voldelig demonstrasjon.

  Neida, VI setter dere ikke i grupper,

  DET KLARER DERE MEGET GODT SELV!

  Ja, jeg er etnisk nordmann, og stolt av det!

  • ukorrigert Says:

   Vi forholder oss til grupper av mennesker hele tiden. Det er ikke problematisk i seg selv, men snarere nødvendig i mange tilfelle.

   Noen ganger gjøres det på en uriktig måte, men alle generalisering er ikke feil. Så når noen reagerer på enhver omtale av grupper som om det var feilaktig generalisering, så blir det nesten umulig å forholde seg til problemstillingene.

   Innvandrere som gruppe er overrepresentert på kriminalstatistikken. For å kunne gjøre noe med det må man se på hvorfor det er slik. Det er umulig å finne generelle årsaker om man ser kun på enkeltindivider. Da ser man ikke skogen for bare trær.

 8. Athi Says:

  Hei, Det er bra med diskusjon, men jeg føler at noen skiller «vi» og de «andre». Barn som er født i Norge er norske, men med foreldre med utenlandsk bakgrunn. Jeg er enig med Bøhler i at folk med inavandrer bakgrunn deltar lite i felles aktivitet. Jeg har trent barn, med mange forskjellige bakgrunn. Deltagelsen på dugnad har vært labert, ikke minst på felles møter. Det gjelder alle, ikke bare de med invandrer bakgrunn, men de foreldre med invandrer bakgrunn deltok lite. Det er noe som man ikke kan nekte.

  Når det gjelder kriminalitet er det mye negativte omtaler om invandrere. Husk på at en god del av de kommer fra Øst europa, og asylsøkere uten noen form for opphold. De er etterlyst i flere land. Etter at det ble skjengen samarbeid, har det vært mye vondt i forhold til kriminalitet. Men allikevel ser jeg noen folkegrupper representerer mere enn andre. Det er ikke riktig å ta alle under en kam. Jeg selv er fra Srilanka og stolt av å være tamil, fordi tamiler er lite representert i kriminelle handlinger. Mange tar seg utdannelse og har gode jobber og betaler sin del av skatten til felleskapet. Derfor mener jeg at det er feil å alle invandrerne.

  Jeg synes, vi skal heller diskutere hvordan vi skal redusere kriminaliteten i Oslo og landet forøvrig. Vi må finne virkemidler som reduserer rekrutteringen. Det gjelder alle sine barn. Vi må ikke slåss om mine og dine. Vi bør ta vare på hverandre. Hvordan kan vi sammen bekjempe og froebygge dette. Jeg vet at noen invandrere blir hårsåre når man diskuterer invandringspolitikk. Men det er et poeng at man hele tiden snakker negativt om invandrere som en hel gruppe. Stigmatiseringen er ikke veien å gå.

  • EDal Says:

   Og 24 timer senere er du like stolt, etter at politiet måtte arrestere tamiler som laget bråk i Oslo ? demonstrerer MOT norske myndigheter? De som har tatt dere inn og så forstetter der bråket her ? Pakk dere hjem og driv på der, ikke ødelgg for oss med ulovelige demonststrasjoner !

   http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2666059.ece

   • Aberon Says:

    Athi sier: «Jeg synes, vi skal heller diskutere hvordan vi skal redusere kriminaliteten i Oslo og landet forøvrig. »

    Du synes vel det ja, men vi vet løsningen, det behøves ikke å diskutere den, du styrer ikke bort diskusjonen fra i det faktum at dere invandrere er en gruppe rasistiske, kriminelle bråkmakere.

    Hvordan en du vender på det…
    Det er nok av oss som har skjønnt det, lenge siden. O g vi har fått nok. Kom dere hjem, ut av landet..vi vil ikke ha dere her..

 9. Aberon Says:

  Invandrerne grupperer jo selv, kaller alle som kan kritisere de for det minste som rasister..

  I stede å kritisere de som ikke godtar kjønnslemlestelse, drap, salg av narkotika, sex salg, ran, trygdemissbruk, dagdrievere(somaliere) så burde de selv gjøre noe med det!

  Ikke, si at det misslykket integrering fra oss som er problemet. De kommer her og belaster vårt sosial system, politiet og våre komunale budsjetter bare for å drive dank og fandeskap.

  Integrering er noe de selv må bidra med, og en god start er å følge loven, og ta et sosialt ansvar for sine grupper!

  De har frekkhetens nådegave å komme her og KREVE!

  Det heter: Kan jeg vennligst få!

  Og så må man være takknemelige for det!

  IKKE annklage oss som takk!

  Jævla idioter!

 10. Aberon Says:

  Athi

  slutt å missbruke ordet stigmatisering!

  Er det ikek stigmatisering å kalle alle som bare kritiserer dere det minste for rasister! Alle som stemmer Frp for rasister?

  Vi i Frp er faktisk rundt 30% av landets befolkning ! Ikke stigmatiser oss!

 11. RRN Says:

  Ja jeg syns abortloven er skyld i all Innvandringen.
  Det er vel abortert like mange eller fler siden abortloven ble vedtatt.

 12. Observatør Says:

  Innvandingen har spilt totalt fallitt.All kritikk av innvandrere besvares med at det dreier seg om rasisme.Vår lille befolkning trenger ikke all verdens arbeidskraft, vi kan gjøre arbeidet selv.Dessutene re det en meget stor del av nnvandrere som ikke arbeider, bare ligger samfunnet til byrde og deltar med kriminalitet.De hysteriske skrikene om rasisme i Bø koker ned til et gjengoppgjør,der de «uskyldige» innvandrerne som i følge faren var så utsatt for rasisme, selv hadde spilt en aktiv rolle i Bø med trakassering.50 biler er blitt til 20 nå, og politiet så ingen rasisme.Men alt er jo det hvis det er innvandrere som blir jaget og trakassert, og ikke etniske nordmenn.Da er det helt iorden og slikt vi må tåle for vi er jo så «rasistiske » må vite. Jeg spyr snart av rasismehylene.Faren sier at han reiste hit pga problemer i Iran men hadde aldri opplevet noe slikt der.Dvs det er tryggere i Iran enn i Norge- reis tilbake.

 13. atb Says:

  Helt enig! Hele debatten synes å gå ut på blokkere for saklig debatt. Enhvert forsøk på å debatt om reelle problemer på dette området blir straks penset over i dialogformen krangel. I stedet for å diskutere saken og de standpunkter og argumenter som legges fram, så går man til angrep på de som hevder dem, eller deres velgere, og mistenkeliggjør folks motiver og hensikter, og lager skinndebatter med falske anklager om rasisme, om at de andre generaliserer og går til angrep på hele minoriteter osv. Det er tydeligvis veldig mange som ikke har lært seg å tenke logisk og rasjonelt i Norge, når politikerne kan slippe unna med slike destruktive debatteknikker.

 14. EDal Says:

  http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/krim/article2667357.ece

  Pågrep asylsøkere med dop

  Politiet aksjonerte mot asylsøkere på vei til Bergen med narkotika. Arrestasjonen utløste enda en politiaksjon.

  Tirsdag morgen pågrep politiet i Bergen to personer på 19 og 25 år, begge asylsøkere, da de ankom byen med nattoget fra Oslo.

  – Det er et veldig innslag av asylsøkere som selger heroin i Nygårdsparken og ellers i Bergen. De sier selv de som vi har tatt at dette er organisert. At de er en gjeng som er her kun for å selge. Da utnytter de vårt system ved at de for lov å gå fri her ute men de venter på å bli sendt ut igjen, forteller han.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: